Väder Lidingö

Lidingö lördag 25 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Praktisk möbelkonst på Carl Malmstensskolan

torsdag 15 januari 2015 23:08

På Carl Malmstensskolan i Larsberg visas under denna månad möbler som tillverkats av KFK Snickeri, tillsammans med olika designföretag. KFK är efternamnsinitialerna för de tre f.d. Malmstenseleverna Magnus Karlsson, Jonas Fernaeus och Kalle Kemppainen. De gick på skolan för mer än tio år sedan och arbetar nu tillsammans. De gör möbler och inredningar till butiker, restauranger, företag och privatpersoner. Det är mycket vackra föremål som visas, en riktig fröjd för ögat.

Kalle Kemppainen, en av de tre delägarna i KFK Snickeri. I bakgrunden till vänster syns inredning gjord för juvelerarfirman Engelbert i Stockholm, och till höger...Kalle Kemppainen, en av de tre delägarna i KFK Snickeri. I bakgrunden till vänster syns inredning gjord för juvelerarfirman Engelbert i Stockholm, och till höger... ... cykelställ att ha på väggen.... cykelställ att ha på väggen. Tillsammans med Jeanette Dalrot har KFK gjort möbler och inredning till Restaurang Ekstedt i Stockholm.Tillsammans med Jeanette Dalrot har KFK gjort möbler och inredning till Restaurang Ekstedt i Stockholm. Läderarbetet på restaurangens stolar har gjorts av Sadelmakarmästarna.Läderarbetet på restaurangens stolar har gjorts av Sadelmakarmästarna. Det är så vackert så det blir en bild till.Det är så vackert så det blir en bild till. David Sundberg (bilden), som gick på Malmstens tidigare utbildningslinje för gitarrbyggare, har tillsammans med Mattias Filander ritat de tre gitarrerna. Därefter har KFK fräst fram själva kropparna. Två av gitarrerna är gjorda av mahogny, en av ask.David Sundberg (bilden), som gick på Malmstens tidigare utbildningslinje för gitarrbyggare, har tillsammans med Mattias Filander ritat de tre gitarrerna. Därefter har KFK fräst fram själva kropparna. Två av gitarrerna är gjorda av mahogny, en av ask. I förgrunden står två av de arbeten Magnus Karlssons gjorde på Malmstensskolan på 1990-talet. I bakgrunden två skåp som, på fri hand, skapats till denna utställning.I förgrunden står två av de arbeten Magnus Karlssons gjorde på Malmstensskolan på 1990-talet. I bakgrunden två skåp som, på fri hand, skapats till denna utställning.

Utställningen visades under ett antal timmar på torsdagen. Men även om dörrarna till utställningen inte står öppna under resten av månaden kan man alltid kontakta skolan och överenskomma om tid för visning.

Den som vill se vad KFK Snickeri gjort kan besöka deras webbsida.

Klicka på bilderna så blir de större.

Dela Praktisk möbelkonst på Carl Malmstensskolan

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google