Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 december 2021 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Radio Lidingö firade 30 år

söndag 1 oktober 2017 19:36

ÖNS EGEN RADIOSTATION. Det började 1987, den 1 april. Radio Lidingö närradioförening började sända sina program, först över en annan frekvens, men sedan 1994 kan man höra "alla tiders musik" på FM 97,8. Igår var det dags att fira de 30 åren med öppet hus och det kom en jämn ström av besökare. Stationens välkända röster var på plats, och alla som ville fick önska sig en skiva. I radion var det tre timmars direktsändning med intervjuer och musik och ett fint bakgrundsmummel när besökarna fick komma in i studion under sändningen.

Radio Lidingös styrelse. Fr.v. Gert Palmcrantz, Kjell Treslow, Susann Thorngren, Jan Weissenrieder, Sten Hedman och i bakgrunden Folke Lehre. Saknas: Gustaf Larsson och Jan Sjöberg (men det var han som tog bilden).Radio Lidingös styrelse. Fr.v. Gert Palmcrantz, Kjell Treslow, Susann Thorngren, Jan Weissenrieder, Sten Hedman och i bakgrunden Folke Lehre. Saknas: Gustaf Larsson och Jan Sjöberg (men det var han som tog bilden).

Radio Lidingö är den lokala stationen för Lidingö. Stationen sänder program och musik från 06.00 till 01.00 måndag till lördag och mellan 06.00 och 24.00 på söndagar. Musiken har en bredd, med allt från 1920- talet till dagens senaste. I arkivet finns cirka 42 000 olika musikstycken och gårdagens besökare betonade att det är just det breda utbudet som gör att de lyssnar. "Man vet aldrig vad som kommer, därför fortsätter jag att lyssna", som en person sa.

Radio Lidingö är beroende av att lyssnare skickar in pengar till lyssnarkontot, liksom av de medlemsavgifter som medlemsföreningarna betalar. En av de stora utgifterna är betalningen av avgifter till STIM och IFPI för den musik som spelas. Styrelsen arbetar helt ideellt men har å andra sidan roligt på sina möten...

Fortfarande är det många som bor på ön som inte hittat stationen på sina mottagare, liksom många företag. Men det finns mer information om stationen på denna länk, inklusive veckans program.

Många som skickar ett lyssnarbidrag får en kylskåpsmagnet med stationens logga.Många som skickar ett lyssnarbidrag får en kylskåpsmagnet med stationens logga.

Gert Palmcrantz och Jan Weissenrieder i studion tillsammans med två besökande lyssnare.Gert Palmcrantz och Jan Weissenrieder i studion tillsammans med två besökande lyssnare. Hasse Wallén, han med konditoriet som sänds måndag, onsdag och lördag, berättade minnen i direktsändning.Hasse Wallén, han med konditoriet som sänds måndag, onsdag och lördag, berättade minnen i direktsändning. Gunilla Dessen, som tidigare satt i styrelsen kom och hälsade på och Susann Thorngren tog emot.Gunilla Dessen, som tidigare satt i styrelsen kom och hälsade på och Susann Thorngren tog emot. Stundtals var det många besökare i studiolokalerna.Stundtals var det många besökare i studiolokalerna. Peter Eberhag, vars program Countrytimmen hörs på söndagar och fredagar, blev intervjuad, medan Sten Hedman i soffan väntade på sin tur.Peter Eberhag, vars program Countrytimmen hörs på söndagar och fredagar, blev intervjuad, medan Sten Hedman i soffan väntade på sin tur. Radio Lidingös yngsta lyssnare (?) är kanske Valter, som är fem månader. Mamma och pappa fick också följa med på besöket.Radio Lidingös yngsta lyssnare (?) är kanske Valter, som är fem månader. Mamma och pappa fick också följa med på besöket. Så här ser Radio Lidingös senaste utrustning ut, ljudåtergivning (kallas radio) och grammofon.Så här ser Radio Lidingös senaste utrustning ut, ljudåtergivning (kallas radio) och grammofon. Gert Palmcrantz och många gäster i studion.Gert Palmcrantz och många gäster i studion. Kjell Treslow satt också vid "rattarna" denna jubileumsdag.Kjell Treslow satt också vid "rattarna" denna jubileumsdag. Folke Lehre filmade "allt" till den kommande jubileumsfilmen som ska visas på 50-årsjubileeet.Folke Lehre filmade "allt" till den kommande jubileumsfilmen som ska visas på 50-årsjubileeet.

Dela Radio Lidingö firade 30 år

Kommentarer

Paul matell 2017-10-03 04:48

Grattis till 30 år i etern. Håll ut för lokalradion är en viktig ljudkälla. 10 år innan Radio Lidingö startade var Radio Ryd igång med kabelradio för studenterna i Linköping. Det var en sann upplevelse att via telefon intervjua studenter och lärare. Jag hade ett program på torsdagar, Midnight hour som spelade favoriter bl.a Povel Ramel blandat med skvaller från inringare.

Kan det vara idé att ta med vinylen till Radio Lidingö och göra några Midnight hour efter 40 års sändningsuppehåll?

Peter Lönnqvist 2017-10-02 14:38

Grattis gänget!
Håll ut, håll på, håll i!

Alla lyssnar inte på Facebook klipp,
reklamstyrda podcasts eller snuttifierade
videobloggar.

Ni behövs!
Ny fyller ett behov.
Kör hårt!

Peter Lönnqvist
fritidspolitiker för (m) på ön

Torsten Engevik 2017-10-01 22:12

Ös på,
30 år är ingen ålder för en radiostation. Vi lyssnar!

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google