Väder Lidingö

Lidingö tisdag 11 augusti 2020 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

"Riktigt bra och kusligt"

fredag 1 juli 2016 00:01

BOKTIPS. Med jämna mellanrum lämnar bibliotekarierna på Lidingö stadsbibliotek boktips här på Lidingösidan. Dagens tips kommer från barn- och ungdomsavdelningen och vänder sig till dig som är sugen på att läsa något riktigt bra och kusligt i sommar. Då kan Victoria Jonsson på biblioteket rekommendera spökhistorien ”Svart vatten” av Camilla Jönsson.

Omslaget till ”Svart vatten” av Camilla Jönsson. Boken utgiven på B Wahlströms förlag. Boken kom ut i mars i år.Omslaget till ”Svart vatten” av Camilla Jönsson. Boken utgiven på B Wahlströms förlag. Boken kom ut i mars i år.

Inte långt från en djup, svart sjö bor 11-åriga Agnes. Under sommarlovet gör hon det hon gillar bäst, hon sitter hemma ensam och läser. En dag följer hon motvilligt med sin mamma till sjöns badplats, där hon ser något vitt skymta under vattenytan. Det blir början på en rad mystiska händelser; blöta fotspår i mataffären, ett blött handavtryck på bilrutan och spår efter en blöt kropp i hennes säng.

Tillsammans med sin nyfunne vän, sommargästen Noel, börjar hon nysta i alla märkligheter. Kan de vara kopplade till den där stengången som sägs finnas under sjön? Eller kanske till den där pojken som försvann för många år sedan?

Text: Victoria Jonsson

Dela "Riktigt bra och kusligt"

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google