Väder Lidingö

Lidingö tisdag 7 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Samuel Gramenius från Lidingö spelar i "A Christmas Carol"

lördag 10 december 2011 00:01

Samuel Gramenius i rollen som Tiny Tim. Fotograf: Petter Johansson.

Samuel Gramenius i rollen som Tiny Tim. Fotograf: Petter Johansson.

För andra året är Samuel Gramenius från Lidingö en av skådespelarna i Charles Dickens klassiska historia “A Christmas Carol” som visas på Maximteatern på Karlaplan. Pjäsen, som spelas på engelska, hade premiär i torsdags ges till och med den 23 december.

I veckan var det premiär för tredje säsongen av “A Christmas Carol” på Maximteatern. Pjäsen spelas på engelska med en brittisk ensamble som får hjälp av en grupp svenska barnskådespelare. En av dem, Samuel Gramenius, 12 år, från Killinge är med för andra året.

Samuel är ett av de barn som, efter audition på Dansakademin Base23, i somras valdes ut att medverka i pjäsen. Under hösten har danssteg och sång repeterats och finslipats. Rollen som Tiny Tim innebär både repliker och sånginsatser på brittisk engelska och det är viktigt att uttalet är perfekt.

Handlingen utspelar sig i ett snöklätt London julen 1843 samma år som Charles Dickens skrev berättelsen. Huvudpersonen Ebenezer Scrooge är girigheten personifierad. Han bryr sig knappt om om andra människor, om de inte kan inbringa pengar förstås. En natt blir han uppsökt av tre andar som påminner honom om allt han inte gjort för sina medmänniskor och att ingen kommer att sakna honom när han är borta.

Regissör: Pernilla Isedal. Musical Director: Tam Neal.
Engelska medverkande: Warwick Evans, Colin Gourley, Ted Merwood, Liz Payne, Debbie Leigh-Simmons, Clive Marlowe, Joey Timmins, Liam Mansfield.
Barnskådespelare: Samuel Gramenius, Hanna Nilsson Isedal, Cecilia Markstedt, Henrik Markstedt, Ida Larsson, Emma Geijerman. Musiker: Harald Lindell

Föreställningen spelas på engelska. Längd cirka 2 timmar och 30 minuter inklusive paus. Länk till speldagar.

Samuel Gramenius är den ende som står på bordet... Fotograf: Petter Johansson.

Samuel Gramenius är den ende som står på bordet... Fotograf: Petter Johansson.

Dela Samuel Gramenius från Lidingö spelar i "A Christmas Carol"

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google