Väder Lidingö

Lidingö måndag 20 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Scandic Foresta: Jazz på Terrassen under sommaren

tisdag 25 juni 2013 12:19

Deri Rowlands, Birgit Lindberg och Anders Färdal framför härligt avspänd jazzmusik på Scandic Forestas terrass på onsdagskvällarna under juni och juli.

Deri Rowlands, Birgit Lindberg och Anders Färdal framför härligt avspänd jazzmusik på Scandic Forestas terrass på onsdagskvällarna under juni och juli.

Varje onsdagskväll mellan 18.30 och 22.30 från 26 juni till den 29 augusti blir det härligt avspänd jazz på Scandic Forestas terrass, där det samtidigt serveras grillbuffé. Nalens gamla huspianist, Birgit Lindberg spelar piano (förstås) och Anders Färdal spelar gitarr. Under juni och juli är Deri Rowlands gästande sångartist och under augusti kommer Per Olof Clifford Johansson som både spelar saxofon och sjunger (dock inte samtidigt!).

– Foresta har saknat en musikprofil de senaste åren och med en gedigen historia och gäster som The Beatles och The Rolling Stones är detta en naturlig utveckling av verksamheten. Vi är glada att lyckats engagera rutinerade Birgit Lindberg och Anders Färdal och framförallt Deri Rowlands som är en entertainer av stora mått, en personlig favorit faktiskt, säger Henrik Berghult, Scandic Foresta hotelldirektör, som själv såg denna konstellationen på Restaurang Gubbhyllan på Skansen förra sommaren och bestämde sig för att engagera dem.

Lite fakta:
Jazzpianisten Birgit Lindberg började sin karriär som huspianist på Nalen på 60-talet och via Monica Nielsen, Lill-Babs, Gunnar ”Siljabloo” Nilsson och Siv Malmkvist ledde musiken vidare till Louis Armstrong, Arne Domnérus och Quincy Jones. Birgit blev kapellmästare på Chinateatern och är nu aktuell igen med både skivor och framträdanden.

Anders Färdal är frilansgitarrist och släppte i mars den kritikerrosade CD:n ”ela”, som är ett samarbete med trumpetaren och munspelaren Luciano Mosetti. På ”ela” medverkar också jazzstjärnor som Isabella Lundgren, Claes Janson och Magnus Lindgren. Han har också genom åren spelat med bland andra Putte Wickman, Sylvia Vrethammar och Jan Slottenäs “Glenn Miller Orchestra”.

Deri Rowlands är walesare och som på 70-talet sögs in i Stockholms nöjesliv. Nu bjuder han på både underhållande sång och brittisk humor. Deri Rowlands är gästartist under juni och juli.

Per Olof Clifford Johansson är saxofonspelare och sångare med en stor musikalisk spännvidd. Han har gjort ett flertal radio och TV-framträdanden genom åren och är gästartist i augusti.

Dela Scandic Foresta: Jazz på Terrassen under sommaren

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google