Väder Lidingö

Lidingö torsdag 2 april 2020 v. 14

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Silvret glimmar på Galleri Sjöhästen

torsdag 13 november 2014 00:01

Sedan några veckor pågår en utställning på Galleri Sjöhästen med silverarbeten gjorda av mästersmeden Wolfgang Gessl. Med sig på utställningen har han också sin elev Kuki Constantinescu, även hon medlem i föreningen för Nutida Svenskt Silver. Hon visar också ett antal oljemålningar.

Servettringar av Wolfgang Gessl.Servettringar av Wolfgang Gessl.

Wolfgang Gessl hade en separatutställning på Sjöhästen för drygt fem år sedan, då med flera lite större verk. Denna gång finns hela skalan, från små bägare och ringar till det stora fatet "mot framtiden". Silverföremålen visas denna gång på några riktigt julröda bord, som kanske inte framhäver materialets alla nyanser.

Kuki Constantinescu visar mindre silverföremål och ett tiotal oljemålningar, varav hälften är målade på aluminium. Tre av hennes målningar visar "Barndomsgatan", som låg i Bukarest i Rumänien.

Utställningen pågår till den 23 november, se länk.

Klicka på bilderna så blir de större.

Ljusstake med bergkristall av Wolfgang Gessl.Ljusstake med bergkristall av Wolfgang Gessl. Ringar av Wolfgang Gessl.Ringar av Wolfgang Gessl. Två versioner av målningen "Barndomsgatan" av Kuki Constantinescu och fatet "mot framtiden" av Wolfgang Gessl.Två versioner av målningen "Barndomsgatan" av Kuki Constantinescu och fatet "mot framtiden" av Wolfgang Gessl. "Bauhaus" i silver och aluminium av Kuki Constantinescu."Bauhaus" i silver och aluminium av Kuki Constantinescu. "Barndomsgatan" av Kuki Constantinescu."Barndomsgatan" av Kuki Constantinescu. Skålar av Wolfgang Gessl.Skålar av Wolfgang Gessl. Bägare av Wolfgang Gessl.Bägare av Wolfgang Gessl.

Dela Silvret glimmar på Galleri Sjöhästen

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google