Väder Lidingö

Lidingö söndag 3 december 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Sista chansen

lördag 3 november 2018 11:29

KONSERT I MORGON. Lidingö församling har under sju år haft förmånen att ha Benjamin Åberg som en av sina många duktiga kyrkomusiker. Han flyttar nu till svenska Margaretaförsamlingen i Oslo, som installerat en ny förnämlig orgel av samma typ som fanns på J.S. Bachs tid.

Benjamin Åberg spelade cembalo i Ansgarskyrkan under förra årets kulturvecka.Benjamin Åberg spelade cembalo i Ansgarskyrkan under förra årets kulturvecka.

Benjamin har varit en duktig ledare för välkända Lidingö motettkör, men också en mycket duktig orgelspelare; det har varit en fröjd att lyssna till hans spänstiga psalmpreludier och ofta häftiga postludier vid gudstjänster i Lidingö kyrka. Men troligen är han allra mest framstående på cembalo, där han lär vara på Europanivå och han äger en mycket förnämlig cembalo, som inte är tyngre än att han kan köra runt den till olika konsertlokaler.

En sista chans att se Benjamin Åberg dirigera är i Breviks kyrka i morgon den 4 november klockan 16.00.

Text: Lennart Rinder

Länk till konserten.

Benjamin Åberg utanför Lidingö kyrka. ArkivbildBenjamin Åberg utanför Lidingö kyrka. Arkivbild

Dela Sista chansen

Kommentarer

Anders Bergstedt 2018-11-04 23:36

Det blev en högklassig konsert i proppfull kyrka. På lördag kl.16 har Bodals kammarkör sin Haydn-konsert med Theresiamässan.

Nu rivs Bodals kyrka och musikverksamheten i Lidingö Församling har alldeles för trångt. Lokalerna är inte heller ändamålsenliga samtidigt som verksamheterna ombildas. Det finns stora möjligheter att göra musikverksamheten ännu större och bättre och ta vara på den kompetens som finns på Lidingö.

Därför är det önskvärt att tomten i Bodal säljs för dyra pengar och att man använder pengarna till att satsa på S:ta Annagården och Brevik.

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google