Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Snart är AINA här

torsdag 2 februari 2017 21:49

JO, DET ÄR SANT. Just nu pågår intensiva dagliga repetitioner inför premiären på revyn "AINA" som snart spelas på Elverket. Det är en produktion av ungdomar men med ett tema som är intressant för alla: osanningar och vår oförmåga att hålla oss till sanningen.

Repetition av numret "Ett liv i lögn är ett liv i frihet", som handlar om Lars-Inge. Fr.v. Thea, Indra, Molly, Ellen, Josefin och regissören Sebastian HöglundRepetition av numret "Ett liv i lögn är ett liv i frihet", som handlar om Lars-Inge. Fr.v. Thea, Indra, Molly, Ellen, Josefin och regissören Sebastian Höglund

I vår kultur utgår vi alltid från att media, myndigheter och människor håller sig till sanningen och står för den. Det märkliga är att vi vet att alla ljuger, medvetet eller omedvetet, av dumhet eller elakhet. Just i dessa dagar är ämnet mer aktuellt än någonsin och ungdomarna som skrivit manus under hösten kunde inte veta hur nära sanningen, eller osanningen, de kommer vara på premiärdagen söndag den 12 februari. Samhällssatiren ges sammanlagt åtta gånger.

Ett 30-tal ungdomar i åldrarna 16-25 från Sagateatern, ungdomsgårdarna och Hersby gymnasium har under i ett halvårs tid improviserat, specialskrivit, repat och tagit fram material till den ungdomsdrivna revyn "AINA". Föreställningen är en samhällssatir på ämnet osanningar utifrån ungdomarnas egna perspektiv men även en dans- och musikshow.

- Vi har spunnit lite på namn på de senaste föreställningarna och fortsätter med det för ett tredje år, alltså med AINA. Man kan alltså se de senaste tre åren som en trilogi. "Aina" är ett slangord för "Polis" och "polisen" är en del i föreställningen, säger David Husberg som är en av dem som försöker få ordning på föreställningen.

AINA är den senaste föreställningen som ungdomar på Lidingö skrivit och som spelats på Elverket. Varje år har föreställningen ett nytt tema. Mellan 2011 och 2016 har det varit fullsatta hus när dessa revyer spelats:

2016. Jakten efter ett lyckligare liv i "Berit, det blir trevligt"
2015. Utanförskapet i "Alla och Lennart".
2014. Det svåra bostadssituationen i "Ett Liv i Aga".
2013. Mediekonsumtionen i "Tittarstorm".
2012. Våra typiska svenska beteenden i "Landet Lagom".
2011. Ungdomens filosofi om livet i "Ditt Liv".

Speldagar för AINA:
Söndag 12 februari 18.00
Tisdag 14 februari 19.30
Torsdag 16 februari 19.30
Fredag 17 februari 19.30
Lördag 18 februari 18.00
Söndag 19 februari 18.00
Tisdag 21 februari 19.30
Onsdag 22 februari 19.30
För mer info och bokning av biljetter, klicka här.

Dela Snart är AINA här

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google