Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Snart är det Valborg. Nu börjar grillsäsongen

tisdag 28 april 2015 17:35

Våren har kommit, snart är sommaren här. För vissa har redan grillsäsongen börjat. Peter Watz har lovat att hålla grillglöden vid liv för Lidingösidans läsare. Här följer en liten introduktion.

Peter Watz gillar att grilla. Foto: PrivatPeter Watz gillar att grilla. Foto: Privat

Enligt en undersökning som ICA gjort har 41 procent av svenskarna grillpremiär i maj, medan mer än vart femte svenskt hushåll, 22 procent, börjar grilla i april.

Det finns dock en skara människor som har grillsäsong året runt. Jag är en av dem. Jag grillar ett par gånger i veckan under lågsäsong och ett par gånger per dag under högsäsong.

Jag heter Peter Watz och har sedan ett par år tillbaka drivit grillbloggen.nu härifrån Lidingö. Det är en stor ära att jag nu fått möjlighet att skriva om grillning också här på Lidingösidan.

Har du någon fråga eller fundering på detta med grillning, vilken grill som man ska köpa, vad som man ska lägga på grillen, recept etc så hör av dig till mig på peter@watzit.se Jag vill hjälpa dig att bli en bättre grillare. Min ambition är att få dig att en gång för alla hoppa över flintasteken och istället våga välja något roligare att grilla. Fisk, fågel, grönsaker, frukt och kött – allt går att grilla! Och jag kommer skriva om hur.

Dessutom kommer jag skriva om ämnen som: Får man grilla på balkongen? De senaste trenderna inom grillning. Den eviga frågan om gas eller kol kommer också att behandlas, men varför välja? Lidingö har många bra butiker som säljer grillar, råvaror, gas etc som jag också kommer att tipsa om. Jag hoppas att du ser fram emot vår bekantskap precis lika mycket som jag.

Låt värmen och glöden sprida sig. Om inte Valborgsmässobrasan får dig att bli varm, starta grillen och grilla något gott!

---------------------

Faktarutan
Namn: Peter Watz
Familj: Fru och två barn som älskar grillad mat
Ålder: 42
Bor: Killinge
Antal grillar: För närvarande 7 st men 2 st ska bort. 2 st gasgrillar, 4 st kolgrillar och 1 st smoker.
Bäst på grillen: Hängmörad entrecotê
Favoritgrill: Weber Summit, gasgrill

Dela Snart är det Valborg. Nu börjar grillsäsongen

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google