Väder Lidingö

Lidingö måndag 20 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Snart premiär på Elverket för "Ett Liv i AGA – en grannsaga"

måndag 27 januari 2014 13:32

Amalia Sterky, Malcolm Sterky, Josephine Bredenberg och Mattias Skantze repeterar inför premiären på "Ett Liv i AGA". Foto: Andreas Castanas

Amalia Sterky, Malcolm Sterky, Josephine Bredenberg och Mattias Skantze repeterar inför premiären på "Ett Liv i AGA". Foto: Andreas Castanas

På söndag är det premiär på Elverket på Lidingö för en ny humorshow à la Lorry och Grotesco. Showen är producerad av ungdomar på Lidingö, som också framför den. “Ett Liv i AGA – en grannsaga” handlar om hur ett hyreshus på Lidingö ska omvandlas till bostadsrättsförening. En så till synes världslig sak kommer att påverka husets hyresgäster på ett sätt de aldrig någonsin kunnat föreställa sig.

“Ett Liv i AGA” är en samproduktion mellan Sagateatern, öns ungdomsgårdar och Hersby Gymnasium, som tidigare satt upp publiksuccéerna ”Landet Lagom” (2012) och ”Tittarstorm” (2013).

– Det är en sprakande humorshow med skådespeleri, dans och musik av högsta klass och publiken får möta de härligt knasiga karaktärerna som bor i huset. Idén kommer från ungdomarna som själva styrt arbetet med produktionen, från manus till musik och dans, säger Sebastian Höglund, chef för Sagateatern.

– Just nu bygger vi ett hus på Elverkets scen, i två plan med fem rum, med alla rum öppna mot publiken. Någon motsvarande fast uppbyggd dekor har vi inte haft på väldigt länge. Men det blir inte något spring i dörrarna om någon tror det utan bara extra häftigt, säger Sebastian Höglund.

– Engagemanget i gruppen är jättestort och alla har verkligen jobbat stenhårt. Nu är vi supertaggade inför premiären och ser fram emot att få visa upp det vi jobbat med det senaste halvåret, säger Josephine Bredenberg, en av manusförfattarna till “Ett Liv i AGA”.

Premiär alltså på söndag 2/2 klockan 18.00. Därefter föreställningar tisdag 4/2, torsdag 6/2 och fredag 7/2 klockan 19.30. Söndag 9/2 spelas showen klockan 18.00. Måndag 10/2 och tisdag 11/2 ges den klockan 19.30. Biljettpriset är 80 kronor för vuxna, 40 för studerande.

Dela Snart premiär på Elverket för "Ett Liv i AGA – en grannsaga"

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google