Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 januari 2022 v. 03

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Sol, vind och vatten

onsdag 16 juli 2014 15:06

En färgglad regnrocksförsedd publik och en färgstark föreställning i Dalhalla. Foto: Inger Grimlund

En färgglad regnrocksförsedd publik och en färgstark föreställning i Dalhalla. Foto: Inger Grimlund

Inger Grimlund, som skriver om mat på Lidingösidan, har åkt över bron och då självklart fått ta del av den svenska sommarens höjdpunkt – regn över publiken framför en utomhusscen. Och det har varit både vått, och torrt, på andra platser i landet.

Victorias födelsedag på Öland blev just så färgstark som man kunde önska sig! Det var egentligen bara de kungliga som boat in sig i svarta regnrockar och genomskinlig plast. Publiken måste ha haft god erfarenhet av tidigare föreställningar då alla, både ung och gammal, hade med sig regnkläder i glada färger som lyste upp tillställningen så den blev festlig, trots regn och mörka skyar.

Artisterna på scenen gjorde också sitt bästa. Programledare Mark Levengood försökte vara rolig medan Lill Lindfors bjöd på sin charm, musik och sång, den här kvällen draperad i rött. Runt klockan tio var publiken rejält blötlagd och tårar av regnvatten fuktade kinderna på både hög och låg – lång och liten. Vita hättor på de kungliga damernas huvuden lyste upp familjebilden men inget kunde stoppa regnet som envist gick till anfall.

Jag vet exakt hur hjälplös man känner sig när naturkrafterna beslutat sig för att visa vad de går för!

Det är nämligen så att kvällen innan satt jag på en stol i Dalhalla framför den mest exklusiva operascenen man kan tänka sig. Här var det Malena Ernman som var dragplåstret, men inte enbart Malena, utan en rad härliga artister, återigen med Lill Lindfors i spetsen.

Nils Landgren, trombon, Mats Bergström på gitarr, Svante Henryson, cello, Jan Bengtson, flöjt, Niklas Medin, piano – alla var i högform och en rad glada överraskningar dök upp under kvällens lopp.

Så också regnet. Vi hade oroligt tittat upp mot skyn under dagen och mot kvällen – skulle vädrets makter få förstöra kvällen för oss när vi äntligen köpt biljetter till Dalhalla, gula sektionen, bäst av alla. Dessutom rest långan väg från Lidingö och fått tag i de två sista bäddarna för övernattning i Insjön!

Efter första delens paus tar regnet och visar vad det går för. Regnkappor, sydvästar och paraplyer i alla regnbågens färger fyller gruvans botten medan regnet strilar nerför bergväggarna.

*Vi ger oss inte – vi vill ha roligt. Då gäller det att vända på inställningen. För färggladare kan ingen vara, än en publik i regn.

Slappna av. Blunda. Njut av musiken och regndropparna som ger tårar av lust på kinderna. Känn dofterna från ”sol, vind och vatten, höga berg och djupa hav”.

Avfärden från det djupa gruvhålet kantades av applåder för Malenas djärva tilltag att sjungande ta sig ett dopp i vallgraven, som den valkyria hon är.

På Öland hurrades det för kronprinsessan Victoria iklädd folkdräkt och dagen därpå, Allsång på Skansen för oss TV-tittare. The Real Group sjunger Alice Babs ”Regntunga skyar vart än jag ser”, och den unga, begåvade artisten Laleh förför oss med sin musikaliska personlighet vid mikrofonen Stående applåder!

Så bra!

Så bra – att det inte regnade.

Text: Inger Grimlund

På väg ner till sittplatserna i Dalhalla. Ännu inget regn. Foto: Inger Grimlund

På väg ner till sittplatserna i Dalhalla. Ännu inget regn. Foto: Inger Grimlund

Dela Sol, vind och vatten

Kommentarer

Margaretha Styrlin 2014-07-20 11:43

När Malena m gäster uppträder finns inget regn. Bara energi från scenen och en värme inombords.

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google