Väder Lidingö

Lidingö torsdag 24 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Inger Grimlund: Sopa utanför den egna entrén så blommar det

onsdag 25 maj 2016 00:01

Inger Grimlund skriver om mat på Lidingösidan, men idag handlar det mer om miljön kring maten. Jämförelsen mellan den välsopade uteplatsen vid Max hamburgerrestaurang och den osopade och cigarettfimpsfyllda entrén till Högsätra vårdcentral är som natt och dag. Det handlar om att ta ansvar. Vem tar det, för Högsätras entré?

Välkommen till Högsätra vårdcentral. Foto: Inger GrimlundVälkommen till Högsätra vårdcentral. Foto: Inger Grimlund

Flera gånger i veckan går min färd till Högsätra Vårdcentral där jag ingår i en gympagrupp för höftopererade Lidingöbor. De stora glasdörrarna öppnar sig automatiskt när man närmar sig ingången. Men skulle man, som i dag, vilja sätta sig på bänken ute vid entrén – ja då får man nästan en chock. Här ligger fimpar runt bänken, torra kvistar och annat skräp i högar runt den fyrkantiga blomsterlådan, där man ännu inte sett att våren kommit.

Vilken dålig entré! Förfärligt illa skött – är månde kvaliteten lika undermånlig på vården av patienter som vården av miljön?

Jag kan inte undanhålla mig att delge en medmänniska mina funderingar. Elon Wahlgren som sitter på bänken, ser sig omkring och håller med.

Nåja, vi lämnar ämnet för att prata jazz istället. Jag får reda på att nästa torsdag är detstorbandsjazz klockan 19 hemma hos Elon på garageuppfarten till Klarbärsvägen 19. Det låter som ett stort äventyr som man bara måste delta i.

Stefan Eklund håller rent och snyggt hos Max. Foto: Inger GrimlundStefan Eklund håller rent och snyggt hos Max. Foto: Inger Grimlund

Så är det lunchdags. Max hamburgerrestaurang ligger nära. En Maxburgare och en liten Latte skulle sitta fint och dämpa min irritation. Det första jag ser är en ung man som flitigt sopar golvet under uteplatsens stolar och bord. Jag har varit här förr, och varje gång har jag frapperats av hur noga personalen städar upp efter slarviga gäster som tappar och dräller smått och gott.

Så rent. Så fint. Stefan Eklund heter den flitige som håller i sopborsten och jag ger honom min komplimang. Han blir stolt och berättar, att det här jobbet på Max, har arbetsförmedlingen fixat genom Samhalls entreprenadstjänst. Nu är det Stefans ansvar att allt är rent och snyggt här på Max! Och det är det.

Härligt! Kul! Jag blir så glad över att städjobb klassas för vad det är – viktigt för alla. Som sagt, är utsidan välskött och inbjudande har även insidan god kvalitet, det är ett som är säkert.

Det gäller bara att det finns någon samordnare, någon som tar ansvar!

Våren, ja nästan sommaren, är här vid Högsätra vårdcentral med färggranna och prunkande blommor. Eller...? Foto: Inger GrimlundVåren, ja nästan sommaren, är här vid Högsätra vårdcentral med färggranna och prunkande blommor. Eller...? Foto: Inger Grimlund

Så kära Lidingö Stad – sopa rent framför dörren så kommer vi alla bli så glada. Det räcker inte med att överösa Stadshuset med blommande träd och tulpaner, det måste mer till för att vår stad ska blomma ut på rätt sätt.

Prata gärna med Stefan Eklund, han vet hur viktig städning är. Både ute och inne.

Text: Inger Grimlund

Dela Inger Grimlund: Sopa utanför den egna entrén så blommar det

Kommentarer

Ingrid Olsson 2016-05-27 16:34

Det är inte enbart entrén till vårdcentralen som är bedrövlig. Jag promenerar dagligen till Högsätra äldreboende och passerar gångvägen över Läroverksvägen och parkeringsplatsen. Även där finns ett antal planteringslådor av trä som ingen sköter: Fulla av självsådd björksly och ogräs. Detta har påtalats för Lidingö stad och den information jag fått är att det är Fastighetsförvaltningen som ansvarar för eländet.

Siv Bergius 2016-05-26 16:08

Håller fullständigt med dig Inger. Efter vårt besök på Max cyklade jag till Högsätra och tittade på eländet. Sorgligt.
Stefan Eklund, vilken kille! :) Max - var rädd om honom.

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google