Väder Lidingö

Lidingö tisdag 20 april 2021 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Swedish sensation är "Lidingö sensation"

måndag 7 mars 2016 20:40

UTSTÄLLNING. På onsdsag öppnar en stor musikutställning i Lidingö stadshus entréhall. Allt tar avstamp från lidingöbon Gert Palmcrantz digra skivproduktion. Under många år har han arbetat som ljudtekniker och lyft åtskilliga artister i deras musikskapande. Gert kallas också för ”Ljudfadern”. Dessutom kan alla höra honom på Radio Lidingö på tisdagar i programmet "Schlagerexpressen" och på onsdagar i "Happy Jazz".

Utställningens ansvarige Kalle Kahnlund med en bunt skivomslag som alla innehåller musik med Monica Zetterlund, som under många år bodde på Lidingö. Det är titeln på hennes debutsingel år 1958 som givit utställningen sitt namn - Swedish sensation.Utställningens ansvarige Kalle Kahnlund med en bunt skivomslag som alla innehåller musik med Monica Zetterlund, som under många år bodde på Lidingö. Det är titeln på hennes debutsingel år 1958 som givit utställningen sitt namn - Swedish sensation.

En annan musikgigant på Lidingö är trumpetaren Jan Allan som allt sedan 1950-talet spelat en stor roll i det svenska jazzlivet. Jan Allan passade på att under många fotografera dem han spelade tillsammans med och bilderna gavs ut som bok för några år sedan med titeln ”Jan Allan minns sitt 50- tal”. Bilderna finns på utställningen.

Pianisten och TV-producenten Krister Nathanaelson med ett förflutet från SVT:s musikredaktion är också lidingö. på utställningen kan alla bekanta sig med hans musikaliska och personliga musikfilmer. Den 12 mars presenterar han konstfilm i jazztappning.

Utställningen invigs mellan klockan 17 och 19 på onsdag. Fram till den 1 april pågår den under samma tider som stadshuset har öppet och vissa dagar blir det musikaliska programpunkter som anknyter till utställningen.

Hela programmet finns på denna länk.

Dela Swedish sensation är "Lidingö sensation"

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google