Väder Lidingö

Lidingö torsdag 2 april 2020 v. 14

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Taket lyfte på Elverket

onsdag 23 maj 2018 23:05

SÅNGGLÄDJE MED 1:OR OCH 2:OR. Under två dagar har Lidingös musikskola ordnat sammanlagt åtta musikföreställningar på Elverket för öns 1:or och 2:or. Och det har varit fullt ös hela tiden, säger Lena Söderström, som är lycklig musikskolechef på Lidingö.

Fullt ös på Elverket. Foto: Lena SöderströmFullt ös på Elverket. Foto: Lena Söderström

Musikskolans lärare har spelat och barnen har under våren övat på sångerna i sina respektive skolor. Så när de kom till Elverket, ja då blev det sång som fick taket att lyfta. Linda Mallik dirigerade orkestern och musiklärarna Annelie Johansson och Linda Gagnestam ledde publiken igenom alla sångerna i programmet.

Musiklärarna Linda Gagnestam och Annelie Johansson. Foto: Lena SöderströmMusiklärarna Linda Gagnestam och Annelie Johansson. Foto: Lena Söderström Linda Malik dirigerade orkestern. Foto: Lena SöderströmLinda Malik dirigerade orkestern. Foto: Lena Söderström

Många lidingöbor har under åren upplevt sångboken "Sångskatten", en gammal tradition men nu i en ny dräkt, från Bellman till årets MelloMedley, med texter och rörelser som känns helt rätt hela tiden. Och, fortfarande finns Lidingösången med, vid sidan det nya.

- En lärarorkester av detta slag som vi har på Lidingö är ovanlig, och ger en extra kvalité och glädje i arbetsgemenskapen, säger musikskolechefen Lena Söderström.

Körerna ringlade utanför Elverket i väntan på sången. Foto: Lena SöderströmKörerna ringlade utanför Elverket i väntan på sången. Foto: Lena Söderström

Dela Taket lyfte på Elverket

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google