Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Tårtkalas när Lidingö Filmstudio fyllde 10 år

tisdag 29 november 2016 10:16

250 MEDLEMMAR. Igår måndag firade Lidingö Filmstudio sin 10-årsdag med film (förstås), tårta och bubbel i stadshuset. Filmen var klassikern "Sommarnattens leende" från 1955, manus och regi Ingmar Bergman, en film med ett antal stora svenska skådespelare. Filmen visades som vanligt på biografen Grand.

Jubileumstårta.Jubileumstårta. Ordföranden Kerstin Hagrup och vice ordföranden Anna-Lena Wibom har varit med i styrelsen under alla de tio åren.Ordföranden Kerstin Hagrup och vice ordföranden Anna-Lena Wibom har varit med i styrelsen under alla de tio åren.

Många av filmstudions medlemmar kom på kalaset.Många av filmstudions medlemmar kom på kalaset.
Lidingö Filmstudio visar nio filmer per termin (se höstens filmer på denna länk) och medlemsantalet bestäms av hur många som får plats i Grands stora salong och hur många gånger man kan ha abonnerade föreställningar varje vecka. Nu är det två visningar på måndagar, klockan 15.00 och 18.30. Salongen rymmer 106 personer och med en liten medveten "överförskrivning" är nu filmstudions totala medlemsantal 250. Många fler vill bli medlemmar.

Under tårtätningen, Princesstårtor av bästa kvalitet, höll filmstudions ordförande Kerstin Hagrup ett kort anförande, ur vilket Lidingösidan har saxat nedanstående text.

Tänk att vi nu faktiskt firar Lidingö Filmstudio 10 år och tänk att vi faktiskt visat 180 filmer under dessa år. 31 med svensk huvudproducent, 26 från Frankrike, 18 från USA, 11 från Tyskland, 8 från Danmark och 5 från Japan. Och så har vi visat film från Spanien, Iran, Sydkorea, Sovjet, Rumänien, Ungern, Grekland, Tchad, Georgien, Makedonien, Bosnien/Hercegovina, Nya Zeeland, Saudiarabien, Hong Kong och från Indien (förmodligen har jag nu glömt något land). Det har varit främst fictioner men också dokumentärer och någon animation. Det har varit filmer av många egensinniga regissörer, filmer som kanske inte främst producerats för den kommersiella marknaden, filmer som inte nödvändigtvis hamnar som 2,5 på en femgradig skala.

Tänk att vi har haft glädjen att ha så utomordentligt engagerade, kunniga och trevliga medlemmar i vår styrelse, det gäller er alla och alldeles speciellt er som varit med redan från allra första början: Anna-Lena Wibom och vår kassör Berit Karlsson. Och så – du kom visserligen in i styrelsen något senare, men är vår trygga klippa – Katarina af Klintberg.

Lidingö Filmstudio har vuxit under de tio åren. Nu är vi 250 medlemmar. Några av er (ett drygt tiotal personer räckte upp handen) har faktiskt varit medlemmar oavbrutet under våra 10 år.

Första filmvisning 2017 blir den 30 januari. Skål för Lidingö Filmstudio!

Kerstin Hagrup och sekreteraren Katarina af Klintberg skålade för den tio åren.Kerstin Hagrup och sekreteraren Katarina af Klintberg skålade för den tio åren.

Dela Tårtkalas när Lidingö Filmstudio fyllde 10 år

Kommentarer

Inger Hallqvist 2016-12-02 15:43

Samtliga filmer har även kommenterats innan föreställningarna på ett intresseväckande sätt. Stort tack styrelsen för ett utomordentligt arbete

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google