Väder Lidingö

Lidingö lördag 25 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Teaterverkstan ger "Olof Palmes leende" på Sagateatern

måndag 20 maj 2013 10:28

Det ser ut som en grupp men alla lever i sina egna bubblor. Några lyckas sticka hål på dem.

Det ser ut som en grupp men alla lever i sina egna bubblor. Några lyckas sticka hål på dem.

Pjäsen “Olof Palmes leende”, skriven av Malin Lagerlöf år 2001, skildrar livet under ett dygn för några av hyresgästerna i ett tolvvåningshus. De flesta har ingen aning om vem som ens är deras närmaste granne. Det handlar om både kontaktlöshet och kontaktförsök. Eleverna vid Lidingö folkhögskolas “Teaterverkstan” har valt pjäsen som sin slutproduktion och tillsammans med regissören Åsa Back på Sagateatern har det blivit en genomarbetad föreställning, med en bra puls. Pjäsen spelas i morgon och övermorgon klockan 20.00.

En dag och en natt i ett hyreshus. Inne i huset är alla helt olika, men en sak har de gemensamt, de vill leva ett vardagligt liv trots att det är kämpigt. Några av dem möts helt flyktigt som grannar gör, andra kommer att spela en avgörande roll för varandras liv. Här är mamman som är rädd för sitt hemvändande barn som rånat en bank, det unga paret som slutar gå till jobbet, den ensamstående mamman och socialassistenten, fyllot på bänken som observerar. Underlaget till pjäsen är ett antal intervjuer Malin Lagerlöf gjorde i Göteborg.

Pjäsen handlar inte alls om Olof Palme, men hans leende skymtar förbi på en kinarestaurant, som en av husets invånare besökte, för länge sedan.

Teaterverkstan är en ettårig kurs, på helfart, som Lidingö folkhögskola har för dem som både pröva på teater. Man samarbetar med Sagateatern på Lidingö. Årets kurs är den andra i ordningen.

Deltagande skådelspelare: Isabelle Alwall, Anna Berglund, Andre Edholm, Lenita Göransson, Fabian Hedlund, Magnus Häll, Björn Karström, Emelie Fureskog, Angelica Möller, Karin Jonsson, Jeanette Deronne och Elsa Rossing. Regi: Åsa Back.

Föreställningen ges 21 och 22 maj klockan 20.00. Biljetter bokas på telefon 731 46 46. Sagateatern ligger på Sagavägen 6. Buss 201 från Ropsten.

De unga paret som slutar gå till sina arbeten.

De unga paret som slutar gå till sina arbeten.

Ensamma mamman och taxichauffören.

Ensamma mamman och taxichauffören.

Två ensamma själar som finner varandra.

Två ensamma själar som finner varandra.

Fyllot på bänken och hans som skulle till tvättstugan.

Fyllot på bänken och hans som skulle till tvättstugan.

Dela Teaterverkstan ger "Olof Palmes leende" på Sagateatern

Kommentarer

Torbjörn 2013-05-21 19:42

Som rektor är jag kanske jävig men jag såg en matinéföreställning idag. Mycket bra. Jag rekommenderar ett besök på Lidingös egen teater.

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google