Väder Lidingö

Lidingö lördag 25 mars 2023 v. 12

Senaste kommentaren - Se fler

Träffpunkt: Mariannes Saluhall

torsdag 6 september 2012 11:27

Dagens lunch på Mariannes kan t.ex. vara en laxlasagne.

Dagens lunch på Mariannes kan t.ex. vara en laxlasagne.

Inger Grimlund har skickat denna goda matbetraktelse till Lidingösidan. Har du också något favoritställe på ön som du vill skriva om? Gör gärna det. Skicka till tipsadressen här till höger. Någon kanske tror att Mariannes betalt för denna text. Men svaret är “nej”. Det finns ingen plats för betald textreklam på Lidingösidan.

Sedan vi fick Mariannes Saluhall på den gastronomiska kartan har glädjen kommit tillbaka till Skärsätra. Alltid hittar man någon god vän vid lunchbordet eller i matkön. Eller – man kommer i diskussion om vad som är vad på tallrikarna – även om ingen kan missa den stekta strömmingen. Och det goda potatismoset med lätt smörsmak. Riktigt smör. Rårörda lingon. Riktig strömming – inte sill från Danmark. Äkta vara, ska det vara!

Numera bjuder jag gärna mina vänner på lunch på Saluhallen. Det är riktigt spännande och alltid gott – orkar man inte äta upp maten på tallriken kan man få “resterna” förpackade i en plastask att ta med sig hem. Räcker för en glad pensionär till kvällsmat.

Efter maten bjuds kaffe och något därtill, en bit kaka eller ett litet glas med chokladmousse. Ingen slentrian här heller, variationerna är spännande.

Sortimentet i diskarna är alltid intressant att studera, vilka härliga korvar, specialstyckade lammracks, marmorerade biffar och lardo, ett italienskt fett inslag i det svenska köket.

Fiskdisken har alltid det du vill ha. Några ostron, kanske? Eller musslor om det passar soppan. Rökta räkor, lax i bit, nystyckad torskrygg, fiskspett för den kökslate och så många tillbehör: Såser, röror, stuvningar som förhöjer smaken.

Till lunch kan man få ett glas vin men ändå bättre – här finns många olika drycker för den som avstår alkohol men ändå vill dricka något smakrikt.

Tack för maten
Inger Grimlund

Dela Träffpunkt: Mariannes Saluhall

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google