Väder Lidingö

Lidingö tisdag 27 september 2022 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Jako Bakovic 16 aug 16:37 om Lidingöpartiets valsedel klar

Underbara bilder från ön

fredag 25 november 2016 17:54

BILDFROSSA. Lidingös "mesta" fotograf, Eddie Granlund, har lagom till julen givit ut sin fjärde bok med bilder från Lidingö. Cirka 200 bilder tagna under de senaste fem åren på Lidingös natur, djurliv, händelser och platser. Det är ett riktigt praktverk för den som vill frossa i vackra bilder.

Fotograf Eddie Granlund med sin senaste bok, här i Akademibokhandeln i Lidingö centrum.Fotograf Eddie Granlund med sin senaste bok, här i Akademibokhandeln i Lidingö centrum.

Många av bilderna är tagna i år, t.ex. från Lidingöloppet. Textavsnitten om Millesgården och Lidingöloppet har skrivits av dem själva och beskrivningen av Lidingös fågelliv har skrivits av de verkliga specialisterna Lars Irestedt och Peter Lundberg från Lidingö Ornitologiska Förening.

- Jag och några till började tala om att ge ut en ny bok om Lidingö efter mina tre tidigare böcker, "Lidingö, en årstidsvandring" från 1995, "Lidingö skärgård" från 2000 och "Lidingö, den gröna ön" från 2004. Så vi startade vid årsskiftet 2015/16 med en dummy och satte full fart i slutet på sommaren. Och nu är "Lidingö, en ny tid" klar, säger Eddie Granlund.

Boken säljs i Akademibokhandeln i Lidingö centrum. Under julmarknaden i centrum lördag den 3 december kommer Eddie Granlund att sitta i affären mellan 12 och 14 och signera sin bok.

Några bilder i boken:

Bokens omslag. Foto: Eddie GranlundBokens omslag. Foto: Eddie Granlund Foresta. Foto: Eddie GranlundForesta. Foto: Eddie Granlund Kottlasjön och Skärsätra. Foto: Eddie GranlundKottlasjön och Skärsätra. Foto: Eddie Granlund Vinter på Kottlasjön, Bilden tagen från Pyrolavägen. Foto: Eddie GranlundVinter på Kottlasjön, Bilden tagen från Pyrolavägen. Foto: Eddie Granlund Några av Lidingös invånare. Foto: Eddie GranlundNågra av Lidingös invånare. Foto: Eddie Granlund Pendelbåten och Kaknästornet. Foto: Eddie GranlundPendelbåten och Kaknästornet. Foto: Eddie Granlund Starten på årets Lidingölopp, 30-kilometersloppet, vid Koltorp. Foto: Eddie GranlundStarten på årets Lidingölopp, 30-kilometersloppet, vid Koltorp. Foto: Eddie Granlund Lidingöloppet även för de unga. Foto: Eddie GranlundLidingöloppet även för de unga. Foto: Eddie Granlund

men denna bild är inte med i boken...

Boken säljs i Akademibokhandeln.Boken säljs i Akademibokhandeln.

Dela Underbara bilder från ön

Kommentarer

Inger Grimlund 2018-12-04 16:51

Bläddrade i boken som låg framme på disken hos Lidingofysioterapi.
Vilket praktverk.
Köpa den sista boken de hade där.
Är imponerad över de underbara foton - vilket tålamod Eddie haft att fånga både människor, natur och djur.

Helt fantastiskt.
Mycket imponerad.
Jag vet hur mycket jobb det är bakom en så lysande bilderbok!
INGER GRIMLUND

Anders Wennberg 2016-11-25 20:07

Jag såg boken på Akademibokhandeln, mycket trevliga bilder. En bok för önskelistan inför jul :-)

Kerstin Norberg 2016-11-25 19:29

Jag älskar Eddie Granlunds bilder från Lidingö, och jag köper ständigt nya Lidingövykort som jag skickar som födelsedagshälsning till mina valpköpare när hundarna fyller år. Så jag är troligen den som köper mest av hans vykort i Akademibokhandeln och därmed gör reklam för honom och Lidingö.

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google