Väder Lidingö

Lidingö lördag 18 september 2021 v. 37

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Ung pianovirtuos i Ansgarskyrkan i morgon

fredag 18 oktober 2013 00:01

Ami-Louise Johnsson spelar tillsammans med Lidingö Motettkör i Ansgarskyrkan. Foto: Henrik Engberg

Ami-Louise Johnsson spelar tillsammans med Lidingö Motettkör i Ansgarskyrkan. Foto: Henrik Engberg

När Lidingö Motettkör i morgon kväll, i samband med Kulturnatten, håller konsert i Ansgarskyrkan finns chansen att lyssna till Rossinis storslagna verk ”Petite Messe Solenelle” – ett mässa skriven för kör, fyra sångsolister, två pianon och orgel. Publiken får också möjlighet att stifta bekantskap med ung, blivande stjärna – blott 13-åriga Ami-Louise Johnsson som spelar piano secundo. Hennes pianolärare, Ecaterina Wehlander spelar piano primo och valde att ta med sin duktiga elev till framträdandet med Motettkören.

Ami-Louise Johnsson studerar på Lilla Akademin i Stockholm och har fiol som sitt huvudinstrument. Men hennes pianospel är av imponerande hög kvalitet.

– Jag övar fiol och piano minst tre timmar per dag och jag har ännu inte bestämt om det är fiol eller piano som jag ska satsa på. Men min ambition är att inom 10 år uppträda på någon av de stora musikscenerna i världen, säger hon.

På konserten på lördag kväll klockan 21.00 kan publiken förutom Motettkören lyssna till solisterna Alexandra Büchel (sopran), Maria Sanner (alt), Mats Carlsson (tenor) och Lars Johansson Brissman (bas). Det vokala stöds alltså av två pianon som spelas av Ecaterina Wehlander och Ami-Louise Johnsson samt en orgel med Roberta Sciacco Schantz. Allt dirigeras av Motettkörens ledare Benjamin Åberg.

Text: Henrik Engberg

Länk till Kulturnattens program.

Dela Ung pianovirtuos i Ansgarskyrkan i morgon

Kommentarer

Inger Grimlund 2013-10-21 18:19

En stor applåd för musiken Lidingö Motettkör bjöd på under Kulturnatten.
Musiken fyllde både kropp och själ med dramatik och lust- så otroligt bra på alla håll. Två pianon, en magnifik orgel och solister med starka röster!

Himmelskt i Anskarskyrkan!
En underbar upplevelse!

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google