Väder Lidingö

Lidingö torsdag 19 september 2019 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Ulrika Rendle 13 sep 13:16 om ”Så Gott som Nytt” flyttar

Millesgården: Nyförvärv till antiksamlingen

måndag 4 juli 2016 12:45

TVÅ HUNDFIGURER. Millesgården har via Sotheby´s förvärvat två romerska marmorfigurer från andra århundradet e.Kr. föreställande hundar. Vid slutet av 1930-talet var de två hundfigurerna till salu, tillsammans med den Aktaionskulptur som Carl Milles då köpte till Millesgården.

De två romerska hundfigurerna i marmor. Foto: MillesgårdenDe två romerska hundfigurerna i marmor. Foto: Millesgården Skulpturen Aktaion i förgrunden. Foto: Yanan LiSkulpturen Aktaion i förgrunden. Foto: Yanan Li

Skulpturen som Milles köpte föreställer en man som ryggar tillbaka, med spår av hundkäftar och tassar på lår och plint. Milles förvärvade då enbart mansfiguren, utan hundar.

- Inköpet nu har möjliggjorts tack vare ett generöst bidrag från Millesgårdens Vänner, säger Randy Jämtlid, marknads-och informationsansvarig på Millesgården. Prislappen på de två marmorfigurerna ligger på 22 100 brittiska pund.

De två hundfigurerna, som är 29 centimeter höga, kommer att placeras i Antiksamlingen tillsammans med Aktaionskulpturen, troligen någon gång i höst.

Dela Millesgården: Nyförvärv till antiksamlingen

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google