Väder Lidingö

Lidingö måndag 20 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Utbudet av e-böcker minskar med ny prismodell

onsdag 4 februari 2015 00:14

Sedan ett par veckor har antalet böcker man kan låna som e-bok, minskat på Lidingö stadsbibliotek. Anledningen är att bokförlagen fått möjlighet att börja sätta individuella utlåningspriser på sina e-böcker, vilket inneburit att vissa priser ökat över den nivå som Lidingös bibliotek hittills betalt.

E-boksutbudet via Lidingö bibliotek kommer att minska.E-boksutbudet via Lidingö bibliotek kommer att minska.

För låntagana har inget ändrats, utlåningen är fortfarande gratis. Men för biblioteket har priset till förlagen ökat från 20 kronor upp till 100 kronor per lån. Dessutom har förlagen i och med det nya systemet möjlighet att ändra priserna när de vill, från dag till dag.

"Vissa förlag har valt att sätta priset per utlån för en del böcker väldigt högt, ofta handlar det om nya titlar. Eftersom vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att låna e-böcker har vi valt att lägga den övre gränsen, för vad ett e-bokslån får kosta, på samma nivå som den var i den tidigare modellen. Det gör att de titlar som kostar mer tyvärr inte går att låna som e-bok hos oss" skriver Lidingös bibliotek på sin webbsida. Just nu rör det sig om cirka 800 titlar där utlåningspriset överstiger dagens 20 kronor.

Länk till bibliotekets sida.

Se även denna länk till biblioteket.

Dela Utbudet av e-böcker minskar med ny prismodell

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google