Väder Lidingö

Lidingö lördag 25 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Utebliven tidning...

onsdag 6 maj 2015 14:08

Inger Grimlund, som oftast skriver om mat på Lidingösidan, har nu varken brödrost eller regelbundet levererad dagstidning som de rostade brödsmulorna och marmeladen kan droppa ned på. Läs hennes skakande berättelse om hur hon klarar sig utan tidning men finner tröst hos televisionen.

En gång kom tydligen DN som den skulle, och blev genast blomsterhöljd. Foto: Inger GrimlundEn gång kom tydligen DN som den skulle, och blev genast blomsterhöljd. Foto: Inger Grimlund

Det är måndag morgon. Jag hasar mig ut mot ytterdörren för att hämta dagens tidning. Nej, här finns ingen tidning i dag heller! Sjutton också.

Jag har flyttat och med det adressändrat min post, så även tidningen. Dag efter dag har jag blivit besviken – ingen tidning. Tomt på golvet under brevinkastet.

Nu är det så att alla rutiner blivit naggade i kanten, ny miljö, ny adress gör att allt blir annorlunda. Den ljuva testunden på morgonen med två rostade brödskivor med ost och marmelad har blivit orostade då min gamla brödrost gått hädan för att det varit tid att skaffa en ny.

Än har jag inte kommit iväg till el-butiken för att inköpa en brödrost som kan passa mitt hyperdesignade kök.

Nåja, man kan ändra vanor – det finns bröd som är gott även utan rostning, men det finns ingenting som kan ersätta dagstidningen.

Alltså ringer jag till DN/utebliven tidning och får till svar att nästa dag ska DN ligga där på golvet i morgonstunden och vänta på att bli omhändertagen och läst. Visst! Jag fick tidningen en dag – men sedan var det stopp igen.

Nu hade det otroliga inträffat att jag fått andra rutiner på morgonen. TV hade tagit över nyhetsflödetoch det visade sig att ett par nya kanaler var goda ersättare med bra utbud av ”Dagens Nyheter”. Jag undrar fortfarande – var är min tidning. Jag betalar den per autogiro. Praktiskt och bra.

Ringer DN/utebliven tidning igen. Det är åtta minuters väntetid får jag veta.
”Vi arbetar på att förbättra vår service” upplyser mig en automatiska röst om, "tack för att duväntar".
”Tack för att du väntar” upprepas nu cirka 30 gånger – minst, innan en mänsklig röst i luren vill ha mitt personnummer, kundnummer och adress.

Jag ger alla uppgifter som hon ber om. Efter en stunds letande i registret som jag förmodar finns till hands, informeras jag om att Bring, som delar ut tidningarna, kan ha fått fel adress. Herserudsvägen 10, 3 tr. kan ha blivit Herserudsvägen 3 istället! Men namnet då? Och 10 trappor – eller…

Hur det nu är med den saken, kunde vi inte reda ut.
”Jag ska göra allt som står i min makt för att du ska få tidningen i morgon”, säger tjejen på avdelningen för utebliven tidning.

Just när jag avslutat samtalet ringer DN:s automatiska kundservice upp mig för att ta reda på
vad jag som kund tycker om servicen. Jag lägger på luren (har en gammaldags fast telefon) och orkar verkligen inte svara på deras frågor.
”Tryck på telefonens knappar – 1 är sämst – 5 är bäst.”
Så nu ska vi se hur det går i morgon. Kommer jag vaka av den trevliga dunsen när tidningen trillar in genom brevinkastet? Eller…?

Nästa dag. Nej, kära vänner, ingen DN i dag heller. Däremot två rara inbjudningar från min familj – en till 2-årsfest hos Troy och en för att fira konfirmanden Vanessa.

Nu har jag nästan tappat lusten att läsa tidning. Efter 50 års beroende av DN i morgonstunden har jag blivit avvänjd helt enkelt. Det är som att sluta röka – det går, även om det är svårt.

Kund: Inger Grimlund

P.S. Lidingö Tidning kommer regelbundet – antingen jag vill eller inte. D.S.

Dela Utebliven tidning...

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google