Väder Lidingö

Lidingö måndag 18 januari 2021 v. 03

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Utsålda hus när Bodals kammarkör firade 20 år

söndag 13 oktober 2013 00:01

20-årsjubilerande Bodals kammarkör, dirigerad av Ingrid Damstedt Holmberg.

20-årsjubilerande Bodals kammarkör, dirigerad av Ingrid Damstedt Holmberg.

Igår firade Bodals kammarkör sitt 20-årsjubileum med att ge två konserter för utsålda hus. Konserterna ägde rum i Bodals kyrka och särskilt inbjuden gäst var tvåfaldigt Grammisbelönade jazzpianisten och kompositören Anders Widmark. Det blev en helt underbar konsert med en bred repertoar och en jazzig stund med Anders Widmark.

Allt blev en musikalisk exposé med många favoriter, som “Tillägnan” med text av Lars Forssell och musik av Monica Dominique, och “As you are” av Red Mitchell och Nils Lindberg. Några stycken anknöt till körens utlandsresor under åren. Men det märktes en speciell nerv när kören sjöng tre stycken av kvällens gäst Anders Widmark, som då också ackompanjerade. Välkända Genom varje andetag (här ett i Youtube-klipp med Helen Sjöholm), “Fastän du sover” och “Ingen väg är den andra lik”.

I “Vem spelar på en pipa” ur Förklädd gud av Hjalmar Gullberg och Lars-Erik Larsson, fick kören hjälp av Maria Nyquist på oboe och Jan Lindberg på flöjt. “Danslek” ur Wilhelm Peterson-Bergers opera Ran gick som en dans och konserten avslutades med Evert Taubes “Så skimrande var aldrig havet”. Som extranummer sjöng kören “Sylvesters resa”, om den sista dagen på året då ju Sylvester har namnsdag.

Anders Widmark fick en egen stund mitt i konserten och började med att spela “Stilla natt” (för det gällde ju att redan nu hålla god beredskap inför julen, som han sa). Han lovade en mycket stilla natt, men det blev istället en mycket egen och egensinnig pianotolkning som gav stycket helt nya dimensioner. Efter “Hoping” och “en House-låt” blev det “Flyttkartong som svävar över Ropsten”, ett helt underbart stycke byggt på programmusik, “som jag inte alls gillar”. Sammanfattningsvis: Missa inte att lyssna på Anders Widmark nästa gång han spelar. Förhoppningsvis återkommer han många gånger till Lidingö. Och de som vill höra honom redan i dag, söndag, har möjlighet klockan 15.00. Då spelar han vid musikgudstjänsten i Bodals kyrka.

Körens mångåriga ledare Ingrid Damstedt Holmberg dirigerade och körmedlemmen Miriam Nordgren ackompanjerade på pianot. Det enda som alla, både sångare, instrumentalister och åhörare, saknade denna dag var akustiken. Bodals kyrka räcker inte till som lokal när det bjuds på ett så härligt program.

Nästa konsert med Bodals kammarkör blir Rekviem av Gabriel Fauré och Rekviem av Jan Sandström, i Breviks kyrka söndag den 3 november klockn 16.00.

Jazzpianisten och kompositören Anders Widmark spelade bl.a. "Stilla natt" i en helt egen tolkning.

Jazzpianisten och kompositören Anders Widmark spelade bl.a. "Stilla natt" i en helt egen tolkning.

"Ser ni hur flyttkartongen svävar över Ropsten?"

"Ser ni hur flyttkartongen svävar över Ropsten?"

Utsålt och fullt i kyrkan.Vid pianot ackompanjerade Miriam Nordgren.

Utsålt och fullt i kyrkan.Vid pianot ackompanjerade Miriam Nordgren.

Körens mångåriga ledare och dirigent Ingrid Damstedt Holmberg.

Körens mångåriga ledare och dirigent Ingrid Damstedt Holmberg.

Dela Utsålda hus när Bodals kammarkör firade 20 år

Kommentarer

Thomas Wedholm 2013-10-13 18:47

Tack, Bodals Kammsrjör för en magisk uppvisning! Jag och min kära hustru åker gärna fler gånger hela vägen från Värmdö för att lyssna på er. Ni har även lyckan att ha en vacker och dynamisk körledare i Ingrid.
Ut i världen med er!!

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Visit Lidingö, stor

Annonser från Google