Väder Lidingö

Lidingö måndag 1 juni 2020 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Var ska hon dansa?

lördag 3 maj 2014 00:01

"Dansande flicka" av Torsten Renqvist. Arkivbild

"Dansande flicka" av Torsten Renqvist. Arkivbild

Skulpturen “Dansande flicka” gjorde konstnären Torsten Renqvist (1924 – 2007) i brons år 1993. Lidingö stad äger ett exemplar av skulpturen, som gjordes i begränsad upplaga. Frågan är var den ska placeras så att många kan se den. Lidingö stad vill ha förslag på bra ställen där både många människor rör sig och där trafikbelastningen är låg. Det kan alltså vara antingen inomhus eller utomhus.

Placeringsförslaget vill staden ha senast den 16 maj och man kan lämna det i Stadshusets reception eller skicka in det via webben. Sedan kommer en jury, med representanter från olika förvaltningar inom Lidingö stad, att besluta. Resultatet tillkännages på Lidingö stads webbsida under kultur och fritid, den 19 juni. Någon belöning är inte nämnd, utan det är äran att ha föreslagit “rätt plats” som blir vinsten.

Vill du se skulpturen i verkligheten så står den just nu i Stadshusets entréhall.

Så här sa konstnären om verket: Flickan som dansar är för ung för flamenco. Hon är ännu i den så kallade kalvåldern och får inte med sig benen. Men det allvarliga försöket syns i ansiktet. Det handlar alltså om en övergång till vuxenlivet.

Dela Var ska hon dansa?

Kommentera

Fler artiklar från Kultur & Nöje

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google