Väder Lidingö

Lidingö onsdag 18 september 2019 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Ulrika Rendle 13 sep 13:16 om ”Så Gott som Nytt” flyttar

18 kvadratmeter på Lidingö för 1 miljon kronor

onsdag 18 juli 2018 00:01

BOSTADSRÄTT. Igår presenterade Svensk Fastighetsförmedling sin årliga lista över hur mycket boende man får på olika platser i landet för en (1) miljon kronor. På Lidingö får man 18 kvadratmeter bostadsrätt eftersom snittpriset för sålda bostadsrätter är 54 943 kronor kvadratmetern. I Stockholm får man nöja sig med 14 kvadratmeter, alltså som en större garderob, som en "walk in closet"

Svensk Fastighetsförmedling har med hjälp av statistik från Mäklarstatistik kartlagt hur många kvadratmeter bostadsrätt och villa man får för en miljon kronor i olika delar av landet. I Sollefteå får man en 220 kvadratmeter stor villa och i Fagersta får man en 333 kvadratmeter stor bostadsrätt. Problemet är väl att det inte finns en så stor bostadsrätt just där som är till salu...

I Stockholm får man alltså 14 kvadratmeter för miljonen. Hela nio Stockholmskommuner hamnar för övrigt i topp var man får minst kvadratmeter bostadsrätt för pengarna. Danderyd (17), Lidingö (18), Solna (18), Sundbyberg (18) och Nacka (20) är några av de nio. Snittet i riket är 26 kvadratmeter bostadsrätt för en miljon kronor.

När det gäller villapriser är rikssnittet 40 kvadratmeter för en miljon. I Danderyd och Lidingö får man 15 kvm för den summan, i Stockholm 17, i Nacka 18 och i Täby 21 kvadratmeter.

Dela 18 kvadratmeter på Lidingö för 1 miljon kronor

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google