Väder Lidingö

Lidingö lördag 25 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

50 fortkörare på bron

torsdag 12 juli 2018 14:08

MEN ÄNNU FLER HANN UNDAN. Idag på förmiddagen hade polisen hastighetskontroll på Lidingöbron, i riktning mot Stockholm. Under drygt 1 timme och 45 minuter rapporterades 50 bilförare för fortkörning. Den som körde fortast uppmättes till en hastighet av 134 km i timmen på 70-sträckan över bron.

- Det blev en bra och effektiv kontroll, säger polisens lokale insatsledare Fredrik Ehrström. Vi kan dock konstatera att trots att vi hade en god numerär av poliser på plats, så hann vi inte stoppa alla misstänkta fortkörare. Under kontrollen var det i perioder helt enkelt så många fortkörare som blivit stoppade, att alla poliser på plats var upptagna med att rapportera dessa när ytterligare bilar kom farandes i för hög hastighet, berättar Ehrström.

Dela 50 fortkörare på bron

Kommentarer

Nicklas Fhärm 2018-07-17 00:02

Hastighetsövervakning ingår definitivt i vad vi kan förvänta oss i samhällskontraktet.

Till insatsledaren vill jag dock fråga om detta är rätt prioritering? Finns det inte viktigare sträckor att bevaka som t e x i samband med skola/fritid och 30- och 50-sträckor? Jag räknade till ca: åtta bilar när jag passerade (målade och civila) som ska ta fast fortkörare på en de facto trefilig motorväg som är skyltad i 70 km/h.

Det här är inte vad jag skulle vilja att våra skattepengar används till. Som polisen själva konstaterar följer inte bilisterna hastigheten på bron. Då tycker jag faktiskt att vi också ska fråga oss om det är rätt hastighetsbegränsning. Vi ska också väga in andra faktorer som t. ex. bullernivåer för de boende vid bron, men nog är det är svårt att hävda att man inte visste att man bosatte sig bredvid en infartsled.

Höj hastigheten från rondellen och vidare på motorvägen över bron till Stockholm nu.

Finns det något parti och/eller tjänstemannaorganisation i Lidingö som driver denna fråga? Ber er att ta ett omtag i denna fråga, tack.

Björn Hellerstedt 2018-07-14 07:54

Det sitter helt nya hastighetskameror i norra länken, det borde ge polisen möjlighet att helt fokusera på andra brott kan man tycka.

Björn Hellerstedt 2018-07-13 22:50

Sätt dit fortkörarna bara och låt alla andra tjuvar gå fria, helt rätt fokus????

Per Söderäng 2018-07-12 15:50

@Valentin Bart
Trafikpoliser är väl den sektionen som det finns flest poliser!
Enkelt jobb + garanterad utdelning

Valentin Bart 2018-07-12 14:21

Åh, så det finns trafikpoliser! Fantastiskt! :-)

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google