Väder Lidingö

Lidingö tisdag 3 oktober 2023 v. 40

Senaste kommentaren - Se fler

Andreas Lindberg: "Vi tar Lidingösidan vidare"

fredag 23 november 2018 00:01

LIDINGÖ NYHETER. Den 1 januari kommer den nye redaktören Andreas Lindberg att ta vid när Lidingösidan läggs ned. Den nya sidan ska att heta Lidingö Nyheter och namnet är registrerat i Andreas företag Alinea Förlag, som annars sysslar med kundtidningar, medlemstidningar, nyhetsbrev, böcker och annat.
– Det ska bli mycket roligt att arbeta med lokala nyheter om Lidingö, säger Andreas. Det finns mycket att berätta, att bevaka och göra reportage om här på ön.

Andreas Lindberg. Foto: PrivatAndreas Lindberg. Foto: Privat

Andreas Lindberg har bott på Lidingö i hela sitt liv och är bland annat engagerad i villaägareföreningen i Högberga-Brevik. För ett par år sedan gjordes en utställning om Brevik på Lidingö Museum, som han var en av upphovsmännen till. Han har även skrivit två böcker om området där han bor.
– Att det finns ett oberoende nyhetsorgan på Lidingö som bevakar, granskar och rapporterar om politiken, kulturen, skolorna, vården, näringslivet, föreningarna och idrotten är den viktigaste funktionen för Lidingö Nyheter.

Till en början kommer tidningen ha samma upplägg som Lidingösidan. Men det finns många idéer att bygga vidare på, utveckla och göra en ännu bättre tidning på nätet som blir bredare, modernare och mer innehållsrik.

– Jag är inte ensam, säger Andreas. Vi kommer vara ett team som driver Lidingö Nyheter tillsammans och formeringen av både redaktionsråd, skribenter, fotografer, annonssäljare etc pågår. Vi har redan nu några riktigt professionella och erfarna journalister och fotografer som är med på båten och varje dag kommer det in fler som är intresserade.

– För att få det här att fungera behövs pengar. En del kommer vi få in från annonser och det finns en plan på hur finansieringen ska ske i framtiden, men just nu behövs 50 000 kronor för att komma igång och bland annat göra den tekniska lösningen.

– Vi startade insamlingen i måndags och hittills har det kommit in 15 000 kronor, vilket jag är mycket glad för, men vi är inte i hamn ännu, säger Andreas Lindberg.

Du är välkommen att hjälpa till. Beskriv vad du vill göra, mejla Andreas på andreas@alinea.nu så hör han av sig. Eller ring på 0708-65 85 84.

Du kan också bidra med pengar genom en gåva. Ge valfritt belopp till bg 440-4778 (Alinea Förlag) eller swisha till 123 253 55 99.

Dela Andreas Lindberg: "Vi tar Lidingösidan vidare"

Kommentarer

Inger Grimlund 2018-11-25 21:47

Tack Jan för din härliga webbtidning du drivit i fjorton år!
Bara bättre och bättre dag för dag.
Vi skribenter hänger med in i framtidens Lidingö Nyheter och önskar alla ett gott nytt år!

Siv Bergius 2018-11-25 17:15

Andreas, jag önskar er lycka till av hela mitt hjärta. Pengar skickat.

Tack Jan för allt jobb du lagt ned under ett antal år. Lidingö Museum har haft stor glädje av dina reportage och du har synliggjort oss på ett fantastiskt sätt.

Iréne Borgenvik Sverigedemokraterna Lidingö 2018-11-24 15:47

Ett stort varmt tack till Jan för det fantastiska jobb du har gjort. Alltid snabb i vändningarna och med där det händer. Lycka till i framtiden och njut och ha det bra. Tack till Andreas som tar över detta viktiga media! Det känns mycket bra att vi fortsättningsvis också får en plats för lokala debatter, synpunkter och nyheter. Bidrag kommer!

Roland Lycksell 2018-11-23 21:00

Toppen!

Tommy Wallén 2018-11-23 17:01

Det närmaste direktdemokrati vi kan komma. Keep up the good work done.

Gunnar Eklöf 2018-11-23 16:14

Kommunen borde ge ett statsbidrag!

Stefan Killander 2018-11-23 14:12

Kul, toppen att Lidingösidan lever vidare. Lidingösidan inspirerade mig att starta Ekbladet.se när vi flyttade från ön till Norra Djurgårdsstaden

Peter Lönnqvist 2018-11-23 11:47

Andreas - önskar dig/teamet massor av Lycka Till!
Lidingö Nyheter kommer att fylla en viktig funktion.
Välinformerade Lidingöbor för med sig engagerade öbor.
Engagerade människor bidrager starkt till vår kommuns
utveckling och välmående.
I mediavärlden av idag hoppas jag att ni även når
den/de generationer på ön som inte konsumerar ”gammelmedia”
(linjär TV, dagspress m fl).
Åter - lycka till!
Peter Lönnqvist
ordf Moderata Företagarrådet Lidingö
ledamot Kultur- Fritidsnämden

Patrik A Edgren 2018-11-23 10:08

Bästa välgångsönskningar, ni behövs! Skall swisha ett bidrag. Håller med Birgitta O ang. info om avlidna.

Amelie Tarschys Ingre 2018-11-23 09:23

Jan har gjort och gör ett fantastiskt jobb med Lidingösidan. Den är väldigt viktig både som informationskälla och för den lokala debatten och demokratin på vår ö. Varmt tack för det! Skickar självklart ett bidrag.

Amelie Tarschys Ingre

Jonas Vestlund 2018-11-23 08:25

Lovvärt initiativ!! Lycka till!

Birgitta Olsen 2018-11-23 07:56

Roligt att sidan lever vidare. Tidigare så betalade man prenumerationsavgift till papperstidningen och vi som använder denna sida kan betala en slant till LN istället. Bara för tidningen endast utkommer digitalt betyder inte det att allt är kostnadsfritt. Föreslå gärna en summa som ni tycker är skälig.
En sak som jag saknar som jag vet många fler också saknar är veckans avlidna. Det är inte alla anhöriga som annonserar i Mitt i. I övrigt så önskar jag er Lycka till.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google