Väder Lidingö

Lidingö måndag 28 september 2020 v. 40

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Anhållna för inbrottsförsök

tisdag 8 maj 2018 23:23

TVÅ MÄN. Uppdaterad. Vid 01.30-tiden på tisdagsmorgonen fick polisen samtal från boende i Askrikeområdet som sett två män som verkade vara i färd med att börja bryta sig in i garage på Jaktstigen. Polispatrullen som kallades till området upptäckte de två männen som var på väg därifrån i bil. Männen stoppades och kontrollerades av polisen. Vid kontrollen stärktes misstankarna om att de två männen försökt begå inbrottsstölder i området. Senare under dagen beslutade åklagare att männen skulle anhållas. En av dem på sannolika skäl och den andre som skäligen misstänkt för försök till stöld.

- Ärendet illustrerar bland annat vikten av en sund vardaglig vaksamhet hos allmänheten och att man larmar polisen om man misstänker att man ser ett pågående brott, säger Lidingös kommunpolis Fredrik Wallén till Lidingösidan. Den sorts stölder där gärningsmännen kan antas vara ute efter att stjäla däck, andra bilddelar mm. från parkerade bilar i bostadsområden sker oftast just nattetid.

Dela Anhållna för inbrottsförsök

Kommentarer

Birgitta Olsen 2018-05-09 07:45

Tack att det fanns poliser som kunde rycka ut och göra ett bra jobb. Tack att boende i Askrike ringde polisen så dessa två individer kunde omhändertas.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google