Väder Lidingö

Lidingö söndag 16 maj 2021 v. 19

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Annons väcker frågor

lördag 26 maj 2018 16:26

DET HANDLAR OM DEMOKRATI. Under de fjorton år som Lidingösidan givits ut på webben har aldrig någon annons väckt frågor om varför den visas på sidan. Men i och med att Sverigedemokraterna valt att annonsera på sidan har frågorna kommit. De är inte många som skrivit, men man kan anta att fler i tysthet frågat sig, om Lidingösidan tagit politisk ställning. Att Lidingös övriga partier under åren annonserat verkar ha passerat utan varken frågor eller kommentar, man har inte ens noterat dessa annonser.

Min inställning är denna: De partier som är företrädda i Lidingös kommunfullmäktige, genom lidingöbornas fria val, ska inte hindras att annonsera eller skriva artiklar på Lidingösidan om de själva önskar finnas med på Lidingösidan. Att för mig tillämpa någon inskränkning i denna möjlighet är helt utesluten. Demokratin måste tåla att flera uppfattningar än de egna får komma till tals.

"Om Lidingösidan" står: Lidingösidan är politiskt och religiöst obunden. Den texten har funnit där hela tiden för den som undrar.

Jan Sjöberg, utgivare av Lidingösidan

Dela Annons väcker frågor

Kommentarer

Ryszard Kolecki 2018-05-29 01:58

Tack Jan! Det är därför Lidingösidan är värt att läsa och stödja.

Jag har fått tillräckligt med diktatur i mina unga år så det räcker.

Karin Wallgren 2018-05-28 09:05

Tack Jan! Du låter varken dig själv eller Lidingosidan styras av tyckare som alla tror sig veta bäst. Tack!

Göran Borgenvik. Ordförande SD Lidingö 2018-05-27 23:05

Tack Jan för ditt skrivna uttalande.
Vi lever tack och lov i en demokrati som vi ska vara oerhört rädda om. Det är nu mindre än fyra månader kvar till att Sverige går till val och det är väl knappast någon som inte noterat att SD tros bli en av de tre största partierna efter valet. Så i sann demokratisk anda, respektera att SD finns med både på annonser på Lidingösidan som i annan media.

Göran Borgenvik. Ordförande SD Lidngö

Henrik Åkermark 2018-05-27 18:17

Jan, mycket bra klarläggande för de som inte förstår grunden för det demokratiska samhället

Jag är Moderat och inte anhängare av SD. Däremot respekterar jag de personer som har annan uppfattning än jag. Än starkare är jag beredd att slåss för demokratin och dess grundregler.

För att belysa frågan för de som ändå inte stöder Lidingösidan och Jans argument, tänk er då följande: S eller för den delen SD får absolut majoritet och anser att andra partier är odemokratiska och hotar de styrandes hegemoni.

Artiklar och annonser från oppositionen måste därför stoppas eftersom de är symboler för odemokratiska och skadliga uppfattningar.

Befängt, eller hur?

Iréne Borgenvik Sverigedemokraterna Lidingö 2018-05-27 17:21

Svar till Rebecka Öberg: Tack för förslagen på din blogg! MEN, du har nog sovit dig igenom fullmäktige. Sverigedemokraterna Lidingö har även lagt motion om tiggeriförbud på Lidingö, jaa, det handlar delvis om trafficking förvisso men även annat än trafik. Vi har också lagt förslag om slöjförbud i grundskolan, en företagsportal för alla företag på Lidingö, interpellation om heroinmissbruk bland ungdomar, och mer kommer.
Håll dig vaken på KF så missar du inte något.
Iréne Borgenvik Gruppledare Sverigedemokraterna Lidingö

Iréne Borgenvik Sverigedemokraterna Lidingö 2018-05-27 17:14

Tack Jan och alla ni andra som försvarar demokratin!
Ni som inte gör det, flytta till en diktatur, där skulle ni nog trivas bättre och kanske få en hög post!
Lidingösidan och Lidingö Kommunfullmäktige tycker jag är praktexempel på demokratiska värderingar och ett förhållningssätt gentemot varandra som borgar för en bra och hälsosam framtid för Lidingö! TACK
Iréne Borgenvik SD

Pia Wieck (Lidingöpartiet) 2018-05-27 13:04

Tack Jan för att du står upp för demokratin. Det vore totalt ohållbart om du personligen skulle ta ställning för vilka som får och inte får annonsera, utifrån någon slags egna regler. Det är helt riktigt som du gör att följa svensk lag och värna yttrandefrihet och tryckfrihet som är en del av vår grundlag. Speciellt viktigt i dagens Sverige där många försöker att hitta skäl att gå ifrån dessa våra viktiga grundläggande principer. Lagar och principer som vi ska vara stolta över att vi har i Sverige. Det är tyvärr inte en självklarhet i alla länder i världen.

Hela Lidingösidan är mycket värdefull för demokratin. Det ger en snabb och direkt kanal mellan medborgare och politiker.

Jag vet även att du säger ifrån när någon i debattartiklar går över gränsen med personangrepp, samtidigt som du tillåter en debatt som har högt i tak. Många större tidningar borde ta lärdom av dig. Du gör ett fantastiskt jobb.

Rebecka Öberg 2018-05-27 11:03

Jättebra, låt SD vara med i den demokratiska diskussionen som alla andra partier. Reklamen är dock lite missriktad eftersom SD på Lidingö mest hanterar trafikfrågor. Läs mer här: https://bortmedvalflasket.wordpress.com/2018/04/22/trygghet-och-tradition-pa-vag/

Anders Bergstedt 2018-05-26 21:41

Jag vill nog påstå att det är dom andra partierna som genom ständiga artiklar verkligen snedvrider och gör allt för att skaffa utrymme för sin egen profil. Det är synd för det tar bort intresset och skapar låsningar.

Anders Winbladh 2018-05-26 21:05

Helt rätt! Vad man än tycker är mobbing aldrig ok! Alla demokratiskt valda partier har rätt att synas på samma vilkor.

Ingela Danielsson 2018-05-26 20:17

Bra Jan och tack Jan för dina väl valda ord om vikten av att stå upp för demokratin.

Julius Soreff 2018-05-26 19:29

Bra sagd och helt rätt.

Gabor Sebastiani 2018-05-26 18:33

Helt rätt Jan!

En laglig organisation annonserar om laglig verksamhet. Lidingösidan behöver inte bejaka deras politik för den sakens skull.

Det man kan göra, om man ogillar SD, är att köpa upp all annonsplats så att det inte finns någon annonsplats kvar.

Det kan man även göra om man bara gillar och vill stödja Lidingösidan.

Gabor Sebastiani

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google