Väder Lidingö

Lidingö söndag 27 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Avtackning av Anna Rheyneuclaudes (M)

lördag 9 juni 2018 23:28

SLUTAR SISTA JULI. Igår var det avtackning av Lidingös kommunstyrelseordförande Anna Rheyneuclaudes, som lämnar sitt uppdrag den sista juli. Ett hundratal personer kom till Scandic Foresta för att överlämna blommor och presenter och för att lyssna på tacktal. Anna Rheyneuclaudes har varit ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden mellan 2002 och 2014, kommunalråd från valet 2010 och ordförande i kommunstyrelsen (KSO) från valet 2014.

Anna Rheyneuclaudes avtackades av ett hundratal personer i Millessalen på Scandic Foresta.Anna Rheyneuclaudes avtackades av ett hundratal personer i Millessalen på Scandic Foresta. Det var stundtals lång kö fram till den avgående kommunstyrelseordföranden.Det var stundtals lång kö fram till den avgående kommunstyrelseordföranden. Tre moderata landstingsråd kom för att tacka. Fr.v. Kristoffer Tamsons, Paul Lindquist och Irene Svenonius.Tre moderata landstingsråd kom för att tacka. Fr.v. Kristoffer Tamsons, Paul Lindquist och Irene Svenonius.

De som följer Lidingösidan kunde i oktober förra året läsa hennes besked att inte ställa upp för omval under nästa mandatperiod. "Det finns röster (i den moderata föreningen och fullmäktigegruppen) som hörs allt högre och som förespråkar en politik som jag inte kan ställa upp på" skrev hon bland annat. Vid de efterföljande diskussionerna har man enats om att Anna Rheyneuclaudes lämnar sitt uppdrag som KSO den sista juli.

Anna Rheyneuclaudes är med vid kommunfullmäktigesammanträdet nästa måndag, den 18 juni men har sedan semester till 31 juli.

Vad kommer hon att arbeta med framöver? Under tacktalen kunde Lidingös stadsdirektör Anna Hadenius avslöja att Anna Rheyneuclaudes återgår till sitt tidigare arbete inom förskoleverksamheten och att hon börjar som förskolechef inom Torsvik, Hersby och Baggeby runt årsskiftet.

Tacktalen hölls av partikamraterna Björn Samuelson, som är kommunfullmäktiges ordförande, och Paul Lindquist, som var hennes företrädare på posten som KSO, av stadsdirektören Anna Hadenius (som alltså blir hennes nya chef från årsskiftet), av ordföranden i moderata kommunalrådsgruppen i Stockholms län Michaela Fletcher och av Katarina Palmstierna som representant för Lidingö Näringsliv.

Alla betonade att Anna Rheyneuclaudes med sitt öppna sinne, goda vilja och sociala kompetens ständigt varit beredd att göra väl och att alltid vara tillgänglig som KSO. Under de fyra åren har hon lyckats uträtta många saker - som beslut om Lilla Lidingöbron, omstrukturering av Lidingöhem, ny skola i Rudboda, ny näringslivspolicy plus sänkning av skatten. Själv tackade hon hela den politiska oppositionen och alla tjänstemännen i staden för de slitiga och tunga men fantastiska och roliga år som hon fått leda arbetet i stadshuset.

Dela Avtackning av Anna Rheyneuclaudes (M)

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google