Väder Lidingö

Lidingö lördag 4 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Baksidan blir framsidan Stadshuset får ny entré

fredag 20 juli 2018 09:09

OMBYGGAD PÅGÅR. Från måndag den 23 juli får Lidingö stadshus ny entré. Huvudentré och reception flyttar från Stockholmsvägen 50 till baksidan av stadshuset, till den nya entrén Lejonvägen 15, alltså mitt emot det s.k. tidningshuset. Flytten görs för att ombyggnaden av det låga huset vid Stockholmsvägen ska byggas om till bl.a. bibliotek.

På måndag stängs denna entré till Lidingö stadshus. Nu pågår utflyttning av möbler inför den kommande ombyggnaden till bibliotek. Foto: Susann ThorngrenPå måndag stängs denna entré till Lidingö stadshus. Nu pågår utflyttning av möbler inför den kommande ombyggnaden till bibliotek. Foto: Susann Thorngren

Ombyggnaden beräknas vara klar sommaren 2019, och då blir det möjligt att gå in i Stadshuset både via Stockholmsvägen 50 och Lejonvägen 15. Då blir det även möjligt att passera genom huset på entréplanet, som det var "förr i världen", före 2011, då inpasseringsgrindarna byggdes.

I samband med flytten stängs hela den nuvarande entréhallen. Området utanför Stadshuset spärras av under tiden som byggarbetena pågår. Skyltar visar vägen till den nya entrén.

På denna länk, från 2016, finns mer information om stadshusets ombyggnad.

Illustration: Lidingö stadIllustration: Lidingö stad

Dela Baksidan blir framsidan Stadshuset får ny entré

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google