Väder Lidingö

Lidingö onsdag 21 februari 2024 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Bankomaten stängd

lördag 27 oktober 2018 17:21

BREVIK. Idag kunde morgontidiga personer i Brevik konstatera att nu är bankomaten stängd i Breviks centrum. Man hänvisas nu till Larsberg och Lidingö centrum. Så den som fortfarande vill använda sedlar får ta sig med Lidingöbanan till Kottla för fortsatt resa med buss 201 till centrum, eller till Larsberg för att komma åt de åtråvärda sedlarna. "Breviks befolkning är mestadels pensionärer...", säger Bengt Jansson, som tog bilderna på den igenbommade luckan.

Foto: Bengt JanssonFoto: Bengt Jansson Foto: Bengt JanssonFoto: Bengt Jansson

Dela Bankomaten stängd

Kommentarer

Kenneth Långström 2018-11-01 11:04

Verkar tydligt att beslutsfattarna saknar något betydelsefullt.
Visst kontanter försvinner sakta men säkert...men man får ta det i den takt det händer... Det kostar även för en pensionär o ta sig till respektive andra ställen för att få sina pengar... Tågtrafiken och taxirörelserna ler i mjugg..Och sjukvården får mer att göra pga benbrott mm som förorsakas av detta..

Andreas Lindberg 2018-10-30 06:52

Hemköp i Brevik tillåter att du tar ut kontanter i deras kassa. Passa på och handla något där samtidigt, så gynnar du affären, så den får finnas kvar också.

Karin Wallgren 2018-10-29 10:10

Som betalningsmedel är Autogiro oöverträffat. Nät jag en gång rådde en vän att skaffa autogiro till alla löpande räkningar fick jag svaret att hon ville ha kontroll. Men det är just det man har med autogiro. Och man får fakturor i vanlig ordning men där står tydligt att beloppet dras via autogiro. Sedan får man ju kontoutdrag från banken och slipper fakturaavgiften som aldrig har varit billig. Och för den som t.ex. skulle hamna på sjukhus blir det extra krångligt när räkningar ska betalas utan autogiro.

Karin Wallgren 2018-10-29 09:46

Det är verkligen synd att ett område som Brevik blir utan sin bankautomat.

Jag håller med Björn Lundqvist: ge inte upp kontanterna även om kortet är bekvämt och nödvändigt. Någon gång när jag ska göra ett större inköp ser jag till att ha kontanter med utfall att det blir datastrul.

Alla dessa mynt retar man sig på. Jag brukar numera sortera upp dem i valörer och går sedan och köper frimärken för dem. Annars tynger slantarna bara i plånboken. Men tanken på en ny typ av kort för mynt som Riksbanken tänker införa låter inte lockande på det här stadiet.

Björn Lundqvist 2018-10-29 02:23

Vad ska man med bankomat till egentligen, kanske många tycker. Man har ju kort. Kreditkort är ju bekvämt. Man slipper hålla på med kontanter och man slipper dessa problem med mynten, som man lägger i en burk. Burken blir sen bara tyngre och tyngre.
Hur många har förresten inte kvar en massa mynt av den gamla sorten. De som i dag bara är värda sitt metallvärde.
Jag har.

Men, om man tänker efter ordentligt. Korten kan aldrig ersätta kontanterna helt. Vem kan betala i kassan vid ett datastrul, elavbrott eller då kortet helt enkelt inte går att läsa. Jo, den med kontanter. Om du har kort, hur mycket pengar äger du då? Inga hävdar jag. pengarna finns hos banken och det är banken som har dem. Sen kan man ju ha ett kontoutdrag med hur många siffror som helst, men det är ju ändå bara just då en massa siffror. Hur säker kan man vara på att man kan använda dessa pengar när man själv vill. Att sen banken i realiteten inte heller har dem är ju en annan femma.

Kontanterna som jag har i plånboken är mina. De finns alltid där oavsett elavbrott, datastrul mm.

Och vem är det egentligen som vill att vi ska använda kort. Banken! De tjänar miljarder på våra korttransaktioner. De vill för allt i världen inte att vi ska använda kontanter. Kontanter är bara besvär i deras ögon. Hur många företagare idag vill tex inte få betalt i kontanter därför att bankerna tar allt för höga avgifter för att lösa in dessa.

Så ge inte upp kontanterna. Trots att det även finns nackdelar såsom rånrisk och att man kan tappa sin plånbok. En annan stor nackdel för oss bilförare idag är att det nu inte går att parkera på platser med p-automater. Där gäller kort eller mobiltfn.

Så tyvärr, idag är vi nog tvungna att ha kort också, men som sagt ge inte upp kontanterna. Sätt press på bankerna.

Johan Andersson 2018-10-28 12:56

Det går att ta ut kontanter i de flesta matvarubutiker också.
Och det finns uttagsautomat i Käppala.
Så nej, man behöver inte åka till Larsberg eller Centrum

Göran Tegnér, medborgare och pensionär 2018-10-27 20:47

Får man säga att man blir förbannad?

Lidingösidan svarar: Ja, absolut.

Bengt Jansson 2018-10-27 18:33

Utomordentligt uruselt...fick inte svära för redaktören !

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google