Väder Lidingö

Lidingö måndag 20 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Blir soporna liggande?

torsdag 2 augusti 2018 12:20

KONFLIKT. På Fågelöuddebadet finns papperskorgar nära den nu mycket frekventerade kiosken. Under de senaste dagarna har papperskorgarna dock inte blivit tömda. Eftersom många tagit sig till badet dessa varma dagar har det blivit lite mycket sopor som besökarna önskat bli av med. Den enkla lösningar har för många blivit att lämna soporna bredvid den redan fulla papperskorgen. Därför ser det nu ut som på bilden. Men, varför töms inte papperskorgarna?

Fågelöudde badplats idag klockan 11.41. LäsarbildFågelöudde badplats idag klockan 11.41. Läsarbild

Enligt det kontrakt som staden har med kioskentreprenören ska denne tömma papperskorgarna från midsommar till och med vecka 31, alltså till och med söndag den 5 augusti klockan 23.59. Men entreprenörens uppfattning är att hans tömningsperiod slutade den sista juli. Här finns alltså en uppfattning plus ett påskrivet kontrakt.

"Men de badplatser som staden har sköter vi om som de ska", säger Lidingö stads teknik- och fastighetsförvaltning.

Dela Blir soporna liggande?

Kommentarer

Birgitta Olsen 2018-08-04 08:21

Håller faktiskt med Orvar Blomberg. Varför kan man inte ta med sig skräpet hem. Papperskorgarna är väl till för småskräp typ glasspapper o liknande, men på bilden ser det ut som folk har lämnat hela sina picnic-rester i soppåsar bredvid. Klart papperskorgen snabbt blir överfull. Kan man ta dit det så kan man ta hem det.

Orvar Blomberg 2018-08-02 16:49

Någon säger ansvar. Visst borde entreprenören ta upp soporna men ansvaret ligger väl i första hand på den som slänger sopor. Har vi inget eget ansvar kvar längre? Jag menar att då tar man med sig soporna i bilen och kanske slänger dom hemma.

Erik Johannson 2018-08-02 13:35

Men herregud - här måste ju kioskarrendatorn bara ta sitt ansvar och bara tömma papperskorgen, handlar ju bara om sunt förnuft och inte ansvar.

Valentin Bart 2018-08-02 12:43

Så obeskrivligt sorgligt.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google