Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Idag firade Bodals kyrka sista gudstjänsten

söndag 11 mars 2018 21:06

KYRKORUMMET FYLLDES AV MUSIK. ”Med denna gudstjänst upphör vi att använda denna byggnad som kyrka, avskild för bön och gudstjänst enligt Svenska kyrkans ordning. Vi lämnar den i tacksamhet över allt det som gud på denna plats har givit sin församling. I Faderns, Sonens och den heliga Andes namn”.

Klockan i Bodals kyrkas klockstapel har ringt för sista gången.Klockan i Bodals kyrkas klockstapel har ringt för sista gången.

Så löd den slutbön som kontraktsprosten Staffan Hellgren idag avslutade söndagens gudstjänst i Bodals kyrka med. Men dessförinnan hade många lidingöbor tagit sig till Bodals kyrka för att fira den sista gudstjänsten i de utdömda lokalerna. Mer än fullsatt blev det och den intilliggande församlingssalen fick tas i anspråk för att ge plats för alla.

Kontraktsprost Staffan Hellgren läste slutbönen. Foto: Susann ThorngrenKontraktsprost Staffan Hellgren läste slutbönen. Foto: Susann Thorngren

Lidingös kyrkoherde Carina Nilsson höll en kort predikan på temat tacksamhet.
- Vi är tacksamma för att så liten och enkel byggnad har betytt så mycket för så många genom åren. Den är oansenlig till sitt yttre men har varit en katedral i våra hjärtan. Så många goda samtal som förts här, så mycken omtanke och närhet som vi visat varandra i dessa lokaler, sa hon bland annat i sin predikan.

Ingegerd Håkansson Nilsson förrättade tillsammans med Staffan Hellgren den efterföljande nattvarden och Bodals kammarkör under ledning av Ingrid Damstedt Holmberg såg till att hela kyrkorummet fylldes av musik.

Ingegerd Håkansson Nilsson förrättade tillsammans med Staffan Hellgren den efterföljande nattvarden. Foto: Susann ThorngrenIngegerd Håkansson Nilsson förrättade tillsammans med Staffan Hellgren den efterföljande nattvarden. Foto: Susann Thorngren Denna Mariafigur finns i kyrkan. Foto: Susann ThorngrenDenna Mariafigur finns i kyrkan. Foto: Susann Thorngren

Vad som kommer att finnas på fastigheten är ännu inte klart. Men när kyrkorådet hade sammanträde den 1 februari så beslöt ett enigt kyrkoråd att ge kyrkoherden i uppdrag att efter sommaren presentera en verksamhetsplan och en skiss över ett lokalprogram som är relaterat till Bodalsområdet.

Vid miljö- och stadsbyggnadsnämndens senaste sammanträde 21 februari beviljades församlingen rivningslov för Bodals kyrka.

Text: Susann Thorngren

Bodals kyrka. ArkivbildBodals kyrka. Arkivbild

Dela Idag firade Bodals kyrka sista gudstjänsten

Kommentarer

Carina Wallmark 2018-03-12 09:48

Tack Susann, för att du så fint dokumenterade den stämningsfulla avskedsgudstjänsten!

Ann Götesson 2018-03-11 21:35

Vi är så många som saknar kyrkans del i Bodal och jag kommer verkligen att sakna Bodals kyrkas konserter och gudstjänster med Bodals kammarkör

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google