Väder Lidingö

Lidingö söndag 13 juni 2021 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Bodalshallen utsatt för vandalism under nyåret

onsdag 3 januari 2018 00:01

NYÅRSAFTON OCH NYÅRSDAGEN. Det var ingen munter syn som Greger Olsson, innebandyföreningen IBF Offensivs sportchef, mötte när han kom till Bodalshallen på nyårsdagen. En toalettstol helt demolerad av någon som måste ha hoppat sönder den.

Denna syn mötte dem som kom till Bodalshallen på nyårsdagen. Foto: Greger OlssonDenna syn mötte dem som kom till Bodalshallen på nyårsdagen. Foto: Greger Olsson

- Jag tog en sväng förbi bollhallen för att kolla om något även hänt under nyårsnatten, och ja, det hade det. Redan på nyårsaftonens morgon när jag kom till hallen hade några varit där under natten och tömt brandsläckarna och släng dem på golvet, innebandymålen var förstörda och det var allmänt stökigt.

- Det känns så fruktansvärt meningslöst med denna förstörelse, säger Greger Olsson. Hösten 2016 skedde minst ett inbrott varje månad i hallen. Därefter har det minskat, men aldrig upphört. För att komma in behövs en kod. Koden får man i samband med bokningen av lokalen och koden gäller endast för den tid man hyrt, sedan är den inaktiv. Men det kanske finns någon "generalkod" som någon kommit åt, för det finns inte några synliga skador runt låsen till hallen. Det är otroligt tråkigt att några vill förstöra.

Greger Olsson är otroligt arg över detta meningslösa förstörande. Foto: PrivatGreger Olsson är otroligt arg över detta meningslösa förstörande. Foto: Privat

Under tisdagen polisanmälde fastighetsförvaltningen förstörelsen. Och under tisdagskvällen var det innebandyträning som vanligt.

Kristian Adolfsson, sakkunnig säkerhet på teknik- och fastighetsförvaltningen, säger till Lidingösidan att det inte finns någon "generalkod".
- När man ska in i Bodalshallen behövs ett kort och en tidsbegränsad kod, som man får vid bokningen. Det ska inte finnas några andra möjligheter att ta sig in i bollhallen. Men jag ska undersöka om det kan finnas några svagheter i passersystemet. Att man tömmer brandsläckarna innebär stor fara om det skulle uppstå en mindre brand som man inte snabbt kan släcka. Då kan det få stora följder.

Brandsläckarens innehåll är tömt på hallgolvet. Foto: Greger OlssonBrandsläckarens innehåll är tömt på hallgolvet. Foto: Greger Olsson Ett tomt brandsläckarskåp. Foto: Greger OlssonEtt tomt brandsläckarskåp. Foto: Greger Olsson Ett trasigt innebandymål. Foto: Greger OlssonEtt trasigt innebandymål. Foto: Greger Olsson Bodalshallen nyårsafton. Foto: Greger OlssonBodalshallen nyårsafton. Foto: Greger Olsson

Dela Bodalshallen utsatt för vandalism under nyåret

Kommentarer

Birgitta Olsen 2018-01-03 00:38

Jag hoppas att man säkrar DNA o fingeravtryck. För jag antar att de inte använder handskar när de missbrukar brandsläckarna.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google