Väder Lidingö

Lidingö onsdag 21 november 2018 v. 47

Senaste kommentaren - Se fler

Anders Lydén 20 nov 21:21 om Hjälp till att låta Lidingösidan leva vidare!

Brand på Bodals skola

måndag 27 november 2017 18:56

INGEN SKADAD. Under måndagen inträffade en mindre brand på Bodals skola, i en av toaletterna vid skolans cafeteria. Branden ledde till kraftig rökutveckling, brandlarmet gick och skolan utrymdes. Alla elever samlades på skolans uppsamlingsplats på fotbollsplanen, enligt den rutin som är utarbetad. Utrymningen gick bra. Branden anlades enligt uppgift av en eller flera elever.

Årskurserna F-3 fortsatte sitt arbete enligt planering hela eftermiddagen. Rektor gick runt till alla klasser och informerade om vad som hänt. För årskurserna 4 - 9 ställdes undervisningen in under resten av dagen p.g.a. röklukt. Beslutet togs i samråd med polis och brandkår.

En stor mängd tips har kommit till skolledningen om vilka som är inblandade och vilka som kan veta mer och ett par elever är misstänkta. Polisen är inkopplad. Brandkåren har, sedan elden var släckt, sagt att elden inte hade kunnat spridas vidare.

Som en följd av branden är skolans övervakningskameror i korridorerna nu påslagna.

Dela Brand på Bodals skola

Kommentarer

Ulrika Levihn 2017-11-28 13:23

Mats Jonsson,
Jag tycker CCTV är bra och borde användas mer, så det är bra att man har det i skolor med problem. Jag blev snarare nyfiken på vilka problem som finns i Bodal. Tack för ditt svar med information om vad som skett.

mats jonsson 2017-11-27 23:27

Ulrika Levihn....
Har varit liknande försök tidigare och eftersom en brand startad utav elever där det finns människor i byggnaden så klassas det som MORDBRAND. Torde räcka långt för ett tillstånd ifrån myndigheterna.

önskar och hoppas fler skolor får tillstånd nu efter denna otroligt allvarliga händelse. Har man inget att dölja så är det ju ingen fara.

och en skola räknas ej som allmän plats då alla elever är inskrivna i skolan så jämnförs det inte med ex övervakning utav skolgården där allmänheten kan fastna på kamerabild,därav vikten att kameror ej riktas ex inifrån och ut emot någon av skolornas entréer.

ta dom å låt dom ersätta varenda krona det kostar med skadegörelse och bränder.

Ulrika Levihn 2017-11-27 20:28

CCTV i skolkorridorerna, det måste ha hänt en del som föranlett att skolan fått tillstånd till det?

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser

Annonser från Google