Väder Lidingö

Lidingö måndag 24 februari 2020 v. 09

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Byggstart för Fyrlotsen

onsdag 23 oktober 2013 00:09

Bostadshotellet. Arkivbild.

Bostadshotellet. Arkivbild.

ALM Equity, som äger nästan 50 procent av bostadshotellet på Larsbergsvägen, startar nu en om- och tillbyggnad av 221 lägenheter i kvarteret. Företaget bygger 29 nya lägenheter och renoverar 192 befintliga lägenheter. Arbetena görs i tre etapper under två år, samtidigt som en del hyresgäster är kvar i fastigheten. Fyrlotsen är del av det förvärv som gjordes 2010 då ALM Equity förvärvade Fyrvaktaren 1 av John Mattson Fastighets AB.

– Vi kommer att bygga mellan 40 och 50 minitvåor och treor, säger Joakim Alm, VD för ALM Equity AB. Resten blir ettor. Larsberg är ett område på frammarsch och projektets små lägenheter är perfekta med tanke på bland annat studenter och unga vuxna.

– Dagens tvättstugor och andra lokaler flyttas ner i källarplanet och de frigjorda ytorna görs om till lägenheter. 23 lägenheter byggs i bottenvåningen, där bl.a. Föreningsgården låg tidigare. Dessutom finns en lokal som är 350 kvadratmeter i sutterängplan, som stått tom länge. Det är fullt möjligt att någon form av gym kommer att etablera sig där, säger Joakim Alm. Vi gör ombyggnaden i tre steg och de boende flyttar ut vartefter. Bostadshotellets verksamhet flyttas till stadens lokaler vid Lidingö sjukhus.

ALM Equity har tidigare färdigställt bostadsprojektet Lidingöfyren på Agavägen, med 109 bostadsrätter.

Dela Byggstart för Fyrlotsen

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google