Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Byte av dator stoppade nästan bröllop

måndag 8 oktober 2018 10:45

VIGSELFÖRRÄTTARE UTEBLEV. En lördag för en månad sedan skulle ett lidingöpar gifta sig på Elfviks gård. Alla praktiska förberedelser var gjorda och alla papper inskickade till staden. En bekräftelse hade kommit att vigseln var bokad och att en av Lidingös officiella vigselförrättare skulle vara på plats klockan 14.00. Klockan närmade sig vigseldags och alla gästerna väntade med spänning på att vigselakten skulle börja. Den enda som saknades var - vigselförrättaren. Så det blivande brudparet började en stund före klockan 14 att ringa efter den saknade på det telefonnummer som staden angett, men inget svar. Man googlade och hittade flera telefonnummer, men inget svar.

"Där stod vi alltså med gäster som åkt långt för att fira vår stora dag, hyrd lokal samt mat och dryck för att kunna fira", skriver de nygifta i ett brev till Lidingö stad några dagar senare.

Hur gick det då till när brudparet själva lyckades hitta en lösning på den mardrömssituation som stadens vigselförrättare skapat genom att utebli? Så här:
"Tack vare drivna gäster och en gnutta tur lyckades vi få tag på en vigselförrättare från Nynäshamns kommun som kunde köra hit för att viga oss snabbt innan han skulle vidare till en vigsel i Nacka".

Cirka 15.30 ringer stadens vigselförrättare till de då nygifta och säger att på grund av byte av dator, som inneburit att kalendern inte blivit synkad, så blev den inbokade vigseln bortglömd. Vigselförrättaren erbjöd sig dock att komma med bil till Elfviks gård, på vilket de nygifta svarade att det inte var aktuellt, man hade lyckats lösa situationen på egen hand och man var inte intresserade av något besök.

"Att gifta sig är för många bland det största som kan hända i livet, att vigselförrättaren inte dyker upp är det sista man ska behöva oroa sig för. Jag hoppas att Lidingö stad omedelbart tar bort personen som vigselförrättare så att ingen annan ska behöva råka ut för detta. Jag vill att detta mail hamnar hos någon ansvarig som kan göra något åt situationen, jag är inte ute efter ett mail där man endast beklagar vad som hänt och att man ska prata med berörd part", skriver den nygifta kvinnan till staden.

Lidingö stads kundcenterchef Paola Sunnhagen har svarat att stadsdirektören är underrättad om vad som hänt eftersom hon anser att händelsen var synnerligen allvarlig. Även länsstyrelsen, som beslutar om vilka som får vara vigselförrättare, är underrättad. I väntan på besked från länsstyrelsen kommer staden inte anlita vigselförrättaren för fler vigslar.

Dela Byte av dator stoppade nästan bröllop

Kommentarer

Erik Wallin 2018-10-13 11:02

Va, erbjuder Lidingö Kyrka borgerliga vigslar också?
Intressant!!

Birgitta Olsen 2018-10-08 11:20

Skulle aldrig ha hänt om vigseln var bokad i Lidingö kyrka. ???? Med denna mardrömsstart så kan bara bli bättre för brudparet. Lycka till.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google