Väder Lidingö

Lidingö måndag 27 maj 2024 v. 22

Senaste kommentaren - Se fler

Idag höll Carina Nilsson sin avskedspredikan

söndag 23 september 2018 22:57

BREVIKS KYRKA. Det var fullsatt i Breviks kyrka när församlingens kyrkoherde Carina Nilsson idag höll sin avskedspredikan. Carina Nilsson talade över dagens text ”Rik inför Gud”. Hon berättade om dopgåvor hennes son fått av familj och vänner när han döptes i Lidingö församling 1996, gåvor som först när sonen nu blivit vuxen, han kommer att ha glädje av. Men den största gåvan är själva dopet, Guds gåva till oss.

En absolut fullsatt Breviks kyrka lyssnade till kyrkoherden Carina Nilssons avskedpredikan.En absolut fullsatt Breviks kyrka lyssnade till kyrkoherden Carina Nilssons avskedpredikan. Carina Nilsson.Carina Nilsson. Det fanns många bekanta som ville växla några ord.Det fanns många bekanta som ville växla några ord. En ung kyrkobesökare.En ung kyrkobesökare.

- Dopet är en glädjefest över att vi finns till. Guds löfte till oss är att Han kommer att vara med oss alla dagar intill tidens ände.

Carina Nilsson vill att vi ska ta vara på den gåva vi fått av Gud.
- Vad är framgång, hälsa, skönhet eller rikedom om vi inte har vår inre ledstjärna? Vi är rika inför Gud, vår uppgift är att förvalta den gåva Gud givit oss, att vara människa. Att vara kristen är att verka för en värld där alla har det bra.

Lidingö motettkör sjöng under ledning av Benjamin Åberg. Organist var Ingrid Damstedt Holmberg.

Efter nattvardsgång och välsignelse avtackade kyrkofullmäktiges ordförande Suzanne Fredborg kyrkoherden som nu lämnar församlingen efter nästan 12 års tjänstgöring. Förstärkt kyrkkaffe i form av smörgåstårta och biskvier serverades i församlingssalen. I det vackra höstvädret fanns möjlighet att sitta ute och ta vara på den sista sensommarvärmen.

Carina Nilsson arbetar nu i Saltsjöbadens församling som präst. Hon är också hovpredikant i Slottskyrkan, där hon predikar den 11 november. Vikarierande kyrkoherde är Leif Lindström i avvaktan på att en ny kyrkoherde utses, tidigast i slutet av oktober.

Text: Susann Thorngren

Till det efterföljande kyrkkaffet serverades även en specialkomponerad avskedstårta, döpt till Carina.Till det efterföljande kyrkkaffet serverades även en specialkomponerad avskedstårta, döpt till Carina.

Dela Idag höll Carina Nilsson sin avskedspredikan

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google