Väder Lidingö

Lidingö söndag 27 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

200 utandningsprov idag

onsdag 9 maj 2018 18:50

POLISKONTROLL, EN RATTFYLLERIST. Under förmiddagen idag skedde flera poliskontroller på Lidingö, bl.a. vid Karlavägen/Södra Kungsvägen, Agavägen och infarten till Lidingö centrum. Det var både nykterhetskontroll, trafikbeteende och allmänna fordons- och förarkontroller. Drygt 200 alkoholutandningsprov gjordes.

Bild från polisens kontrollplats vid Karlavägen, korsningen Södra Kungsvägen. Foto: PolisenBild från polisens kontrollplats vid Karlavägen, korsningen Södra Kungsvägen. Foto: Polisen

Vid en av kontrollerna, som gjordes omkring klockan 11 vid infarten till Lidingö centrum i höjd med Systembolaget, indikerade utandningsprovet att en bilist var alkoholpåverkad. Bilisten togs med för kroppsbesiktning och han fick också blåsa i polisens särskilda bevisinstrument. Den blåsningen visade att bilisten hade en otillåten mängd alkohol i kroppen.

”Återkommande trafikkontroller på olika sätt och på olika platser är efterfrågat av allmänheten, och en del av vår samverkansöverenskommelse med Lidingö stad. Det handlar inte enbart om ett ingripa mot och förebygga trafikbrott. I trafikkontroller hittas också inte sällan efterlysta personer, narkotika, stöldgods mm. Och, bilburna yrkeskriminella överhuvudtaget tenderar att hålla sig borta från miljöer där de vet att det sker återkommande trafikkontroller”, skriver Lidingös kommunpolis Fredrik Wallén i en kommentar till Lidingösidan.

Markeringen nedan visar kontrollplatsen Karlavägen/Södra Kungsvägen

Dela 200 utandningsprov idag

Kommentarer

Anders Bergstedt 2018-05-10 21:43

I princip är det lönlöst med dylika kontroller på Lidingö för de drabbar bara skötsamma människor. Ett gränsfall av 200 kontrollerade visar att det bara är uppvisning för att inge falsk trygghet.

Om kontrollen utförts i Västerort eller Söderort hade det blivit typ 10 rattfyllerister och olovliga körningar, stöldgods, vapen och narkotika! På Lidingö skulle man titta på mopedbilar, EU-mopeder och EPA-traktorer!

Jan Monahov 2018-05-10 13:59

Det är ju jättebra! Är det något som i allmänhet är dåligt här på Lidingö med omnejd är det just trafikbeteende. Att en person visade sig köra påverkad och att kontroller i sin tur kan skrämma bort yrkeskriminella är det väl bra?

Om definitionen på hederlig innevånare är att aldrig bryta mot lagen måste det finnas hur många som helst på Lidingö som är ohederliga, med tanke på hur man kör och hur fort man kör. Det ser jag lätt varje dag på bron till Stockholm och i Norra länken.

Eller ska det vara fritt fram att köra påverkad eller ha ett dåligt beteende i trafiken, bara för att polisen bara ska lägga sina resurser på inbrott?

Patrik Björklund 2018-05-09 21:51

Polisen klarar på Lidingö upp ca 1,8% av alla inbrott! Att polisen utför dessa kontroller är främst för att visa stadens hederliga innevånare att Polisen finns.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google