Väder Lidingö

Lidingö söndag 12 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Drottningvägen igår

tisdag 13 mars 2018 14:05

Bild från återvinningsstationen vid Drottningvägen. Bilden togs igår av Sven Odqvist.

Sven Odqvist passerade och tog då bilden.Sven Odqvist passerade och tog då bilden.

Dela Drottningvägen igår

Kommentarer

Karin Wallgren 2018-03-14 10:04

Det var en bra bild som talar för sig själv. Och en bild, som den här, "säger mer än tusen ord". Men de som ännu inte vet bättre måste lära sig och ta ansvar. Rutiner för hämtning kan bli bättre. Dumpa möbler t ex, som förekommer ibland, är helt förkastligt. Bra att även möjligheten finns att ringa. Men själv har jag varken mobil eller glasögon med alla gånger . Å andra sidan har föreningen där jag bor satsat hårt på återvinning med jordbehållare något som man kan vara oändligt tacksam för.

Eva Larsson 2018-03-14 07:51

Vid varje återvinningsstation finns ett anläggningsnummer och ett telefonnummer. Jag har flera gånger ringt och anmält att det behövs "extra" tömning och då har de ofta kommit samma dag.
Då man ringer frågar de också om det finns förpackningar utanför behållarna så att de vet vem/vilka bilar de ska skicka.
Vi kan ju alla hjälpas åt att hålla vårt Lidingö snyggt. Ring och anmäl istället för att ta en bild och posta här

Staffan Anderberg 2018-03-13 18:02

Jo det ser ideligen lika illa ut på flera återvinningsstationer på ön. Det finns flera orsaker till detta.
Folk vet inte att återvinningsstationerna enbart är avsedda att ta hand om förpackningar och tidningar, inte avfall i största allmänhet. Folk ger sig till att åka dit med diverse sopor och även möbler.
Tömning sker för sällan. Har man infört ett sådant här system måste man från myndigeterna sida leva upp till det, och sköta det. Någon borde dagligen åka runt på ön och se om tömning behöver ske, innan det svämmar över. Det blir för stelbent om tömning enbart sker enligt ett uppgjort schema.
Ett problem är således för dålig information till allmänheten. Den borde ske så att lidingöborna fattar. Ett annat problem är den nonschalans och lättja som somliga uppvisar, men det måste vara en mindre del av problemet. Någon har ju ändå gjort sig besväret att ta sina sopor till återvinningsstationen.

Karin Wallgren 2018-03-13 16:24

Jag saknar ord vid denna anblick. Anskrämligt räcker inte till. Måtte det inte se lika bedrövligt ut vid fler återvinningsstationer på Lidingö.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google