Väder Lidingö

Lidingö lördag 11 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Kandidaterna till Lidingös Stadsmiljöpris 2018

måndag 27 augusti 2018 15:45

RÖSTNING TILL 15 OKTOBER. Nu är de tre finalisterna utsedda till Lidingös Stadsmiljöpris 2018. Priset delas vartannat år och detta är den tredje gången. Finalisterna är: Dalénumkajen - allmän plats, Kvarnlyckan 4 - renovering av flerbostadshus och Tåteln 6 - nybyggt enbostadshus. Fram till den 15 oktober kan man rösta och vinnaren tillkännages under kulturveckan i november. Skicka din röst till stadsmiljopriset@lidingo.se

Dalénumkajen är en av de tre finalisterna till Stadsmiljöpriset.Dalénumkajen är en av de tre finalisterna till Stadsmiljöpriset.

De tre finalisterna presenteras på Lidingö stads hemsida, på denna länk. Juryn består av Fredrik Vinstock, miljö- och stadsbyggnadsnämndens ordförande, Ann Legeby från Sveriges arkitekter, Marianne Råberg från Lidingö hembygdsförening, Fredrik Zachrisson, idag verksam arkitekt, Buster Rönngren, arkitektstudent och Agneta Tarandi, Lidingö stads bygglovschef.

Stadsmiljöpriset delas alltså ut i år för tredje gången. Regeln är att de nominerade bidragen ska ha uppförts eller renoverats de senaste två åren. "På Lidingö finns avtryck av många stora svenska arkitekter, både dåtida och nutida. Lidingö stadsmiljöpris delas ut för att skapa engagemang kring god arkitektur och stadsplanering. Med priset uppmärksammas också arkitekters och enskilda fastighetsägares insatser och deras betydelse för utvecklingen av ett attraktivt Lidingö", står det i stadens beskrivning av Stadsmiljöpriset.

Dela Kandidaterna till Lidingös Stadsmiljöpris 2018

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google