Väder Lidingö

Lidingö lördag 25 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Ett gettekul besök

onsdag 8 augusti 2018 17:13

BREVIKSBADET. Under onsdagen fick de många besökarna på Breviksbadet besök av Lidingös "getkoloni" som tyckte att buskarna på badet borde ansas en aning. Men verkligheten var den att föreningen Get2gether, som äger jämt-getterna, inte kan ha elen påslagen i stängslet som håller getterna inom ett begränsat område. Risken för gnistbildning och därmed brand i de torra markerna är för stor.

Max tyckte att getbesöket på Breviksbadet var mycket kul. Foto: Karen BlausteinMax tyckte att getbesöket på Breviksbadet var mycket kul. Foto: Karen Blaustein Getterna nöjde sig med att se dem som plaskade i bassängen. Något bad blev det inte. Foto: Karen BlausteinGetterna nöjde sig med att se dem som plaskade i bassängen. Något bad blev det inte. Foto: Karen Blaustein


- Det går inte att hålla getter utan ett elstängsel, säger Henrik Pontén som är ordförande i Get2gether. Det roliga med dagens utflykt var att getterna direkt sökte sig till människor och att människor blir glada av getter. "Man har aldrig tråkigt med getter", som det står på föreningens hemsida.

Get2gether har nu 27 getter, några av dem är på en skärgårdsö för att beta sly, men ett 20-tal hälsade idag på vid Breviksbadet för en kort badsemester. Nu är de tillbaka vid sin lada i Stockbyområdet.

Getterna fick snabbt en publik när de betade av de saftiga bladen på badet. Foto: Karen BlausteinGetterna fick snabbt en publik när de betade av de saftiga bladen på badet. Foto: Karen Blaustein

Dela Ett gettekul besök

Kommentarer

Kerstin Ankert 2018-08-08 22:41

Om inte du vill gå på zoo så kan zoo komma till dig. Inga problem!

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google