Väder Lidingö

Lidingö söndag 16 maj 2021 v. 19

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Fem veckors brottsfacit: 2 inbrott, 18 bildelsstölder

lördag 26 maj 2018 09:22

INGA VILLAINBROTT. Mellan den 18 april och 25 maj gjordes sammanlagt 350 anmälningar i länet om bostadsinbrott (2017 var siffran 407). Av dessa var två lägenhetsinbrott på Lidingö. Inga villainbrott anmäldes på ön under perioden.

De två bostadsinbrotten på Lidingö ägde rum 4 maj mitt på dagen på Källängsvägen, då en lägenhetsdörr bröts upp. Mellan den 10 och 11 maj bröts en lägenhetsdörr upp på Larsbergsvägen. Dessutom har tre "försök till inbrott" i villor anmälts.

Det som kan ha påverkat antalet rapporterade inbrott är gripandet av två 18-årngar, efter ett inbrott på Tivedsvägen den 4 april, se Lidingösidan 11 april. Även gripandet av s.k. ”kroniska inbrottstjuvar” kan ha haft betydelse, säger kommunpolis Fredrik Wallén.

Stölder av bildelar fortsätter. 18 anmälningar har kommit från Lidingö. Totalt ägde 471 rum i länet. "Betrakta bilnyckeln som ett värdeföremål, låt den inte ligga framme", säger Fredrik Wallén. Bilddelsstölder innefattar allt från stöld av rattar och hela instrumentpaneler inne i bilen till stöld av taxboxar, däck, sidospeglar, lyktor eller till och med vindrutetorkare utanpå bilen. Stölderna sker i princip uteslutande nattetid och föregås ofta av rekognosering dagtid. Brottsplatserna på Lidingö är spridda. Ett högt tjutande larm plus dekaler att delarna är stöldskyddsmärkta kan hjälpa.

Antalet stölder av föremål inifrån bilar var under perioden fyra på Lidingö, 805 i länet. Det handlar då om verktyg från nattparkerade firmabilar.

Båtmotorer stjäls nu. 118 har under perioden stulits i länet, 309 i hela landet. Ingen på Lidingö. Däremot har tre anmälningar kommit om stölder av verktyg, flytvästar respektive bensin.

Dela Fem veckors brottsfacit: 2 inbrott, 18 bildelsstölder

Kommentarer

Anders Bergstedt 2018-05-27 20:44

Där sitter ju nu 16 bilburna ambassadpoliser som inte har något intresse alls av vår polisverksamhet. "Våra" poliser sitter på Kungsholmen ! Upp och nervända världen !

Björn Hellerstedt 2018-05-27 16:28

Ska bli intressant att se efter valet om polishuset öppnar igen eller om det bara är prat från politiker.

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google