Väder Lidingö

Lidingö söndag 14 juli 2024 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Flyg över grannen

onsdag 26 september 2018 22:35

Norra Djurgårdsstaden växer och förändras. Den som vill se fina nytagna flygbilder över området har nu möjlighet att se vad som tillkommit under det senaste året. Se Lennart Johanssons bilder på denna länk.

Foto: Lennart Johansson, Stadsbyggnadskontoret, Stockholms stadFoto: Lennart Johansson, Stadsbyggnadskontoret, Stockholms stad

Några övriga uppdateringar från Norra Djurgårdsstaden:
Nu pågår arbeten med att ta bort betongplattan som plåtgasklockan stått på tidigare, blir klart om ett par veckor. I slutet av året startar troligen husbyggnationen på det området. Den nya gång- och cykelbron över Husarviken kommer att bli klar under oktober. En ny bro byggs över Värtabanan och ersätta den befintliga bron vid Södra Fiskartorpsvägen/Bobergsgatan. Bron, som ligger på nästan samma ställe som den gamla bron, byggs i två etapper. Allt beräknas klart under juni 2019.

I hus 9 kommer Spårvägsmuseet att flytta in med sin fordonssamling och berättelsen om Stockholms kollektivtrafikhistoria och framtidsvisioner. Planerad öppning våren 2020. Hus 9, det s.k. "Regenerationshuset" tillhör Ferdinand Bobergs ursprungliga anläggning och uppfördes i ett plan utan källare år 1892. Byggnaden ligger bakom reningshuset hus 8 och fick därför en enklare fasadbehandling. Byggnaden användes för regenerering av myrmalm som användes i reningsprocessen.

Perspektiv entré hus 9. Bild: AIX ArkitekterPerspektiv entré hus 9. Bild: AIX Arkitekter

I hus 7, Mätarehuset, blir det en klätterhall för nybörjare och elitklättrare. Byggstart började våren 2017 och verksamheten beräknas öppna i mars 2019. Mätarehuset tillhör de ursprungliga byggnaderna på gasverket och ritades av Ferdinand Boberg. Det har en anspråksfull fasadutformning med ett strategiskt läge vid områdets huvudstråk, närmast kontorsvillan och gasklockorna. I byggnaden mättes den färdigrenade gasen i stora stationsmätare innan den pumpades vidare till gasklockorna och gasnätet i staden.

Mätarehus, Hus 7. Bild: Exploateringskontoret Stockholms stadMätarehus, Hus 7. Bild: Exploateringskontoret Stockholms stad

Dela Flyg över grannen

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google