Väder Lidingö

Lidingö tisdag 2 juni 2020 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Första spadtaget för Carl Malmstensskolan

onsdag 14 maj 2008 00:00

Carl-Malmstenskolan-1 Mille Millnert, rektor vid Linköpings universitet, Jan-Erik Lindstedt, styrelseordförande för John Mattson Fastighets AB, Jimmy Bengtsson, VD i Arcona AB som bygger fastigheten och Lidingös kommunalråd Paul Lindquist hjälptes åt att ta det första spadtaget.

I måndags togs det officiella första spadtaget för byggandet av
Carl Malmstensskolan vid Bodals gård. Visserligen har arbetet med byggandet av de nya lokalerna redan varit igång några veckor, men med spadtaget som de fyra invigarna tog gemensamt kom allt igång som det skulle.

I måndags togs det officiella första spadtaget för byggandet av Carl Malmstensskolan vid Bodals gård. Visserligen har arbetet med byggandet av de nya lokalerna redan varit igång några veckor, men med spadtaget som de fyra invigarna tog gemensamt kom allt igång som det skulle.

Carl-Malmstenskolan-1 Mille Millnert, rektor vid Linköpings universitet, Jan-Erik Lindstedt, styrelseordförande för John Mattson Fastighets AB, Jimmy Bengtsson, VD i Arcona AB som bygger fastigheten och Lidingös kommunalråd Paul Lindquist hjälptes åt att ta det första spadtaget.

Till höstterminen 2009 blir Lidingö ånyo en universitetsstad eftersom Carl Malmstensutbildningarna vid Linköpings universitet ger undervisning i möbeldesign och snickeri, tapetsering och konservering på universitetsnivå. Programmen är treåriga och ger 180 poäng.

Carl-Malmstenskolan-2 Spadens handtag med bild på Bodals gård t.v. och den blivande byggnaden. CTD = Centrum för Träteknik & Design .

Skolan har i dag sina lokaler på Söder i Stockholm men kommer att få dubbelt så stora ytor på Lidingö, eller cirka 3000 kvadratmeter när första etappen är klar från Bodals Gård utmed Lidingöbanan.

Carl-Malmstenskolan-4 John Mattsons döttrar Ann-Sofie Mattson t.v. och Kerstin Skarne talade om den stiftelse som inrättas – John Mattsons minnesstiftelse.

Byggherre för de nya lokalerna är John Mattson Fastighets AB, som också kommer att äga och förvalta byggnaderna. Ägarna till John Mattson har också beslutat att inrätta en minnesstiftelse för Carl
Malmsten/Linköpings universitet. Stiftelsen ska dela ut stipendier,
och främja utbildning och konstnärligt utvecklingsarbete genom att ge bidrag för att skapa ett vetenskapligt bibliotek på skolan,
liksom att delfinansiera en professur.

Carl-Malmstenskolan-3 Vid Bodals gård är byggnadsarbetena redan igång.

Läs tidigare artikel på Lidingösidan:
Bodals gård i Malmstens vård

Dela Första spadtaget för Carl Malmstensskolan

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google