Väder Lidingö

Lidingö lördag 11 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Fortfarande dåligt tryck

fredag 1 juni 2018 14:11

KÄPPALA. Fortfarande fem månader efter det stora ledningsbrottet på vattenledningen den 5 januari, är det fastigheter i Käppala som inte återfått ett normalt vattentryck. Det är de närmare hundra medlemmarna i Tallbergets samfällighetsförening på Tallberget runt Käppala skola som trots många brev och kontinuerlig dialog med Lidingö stads teknik- och fastighetsförvaltning, väntar på att allt ska fungera.

Anders Thoor, som är ordförande för Tallbergets samfällighet, skrev idag torsdag ett sammanfattande brev till förvaltningen (med kopior till politiker i tekniska nämnden) om de kontakter som startade redan den 24 januari och som fram till nu inte lett någonstans. Tvärtom, under de senaste två veckorna har vattentrycket minskat ytterligare så att vissa fastigheters badrum inte kan användas, vattenspridare slutar rotera och diskmaskiner stannar p.g.a. för lågt tryck. Nu måste vattentrycket bli normalt igen. Dessutom måste vattenavgiften reduceras under perioden.

"Vi har också förstått att det hos kommunen är ett känt, men inte felsökt eller åtgärdat, problem att det i vissa områden i Käppala/Killinge är problem med vattentrycket sedan flera år tillbaka. I vårt område har vi de senaste 10 åren haft ett lågt, men acceptabelt tryck. Sedan läckan i januari har det periodvis inte gått att använda vatten i badrum på övre plan och de senaste två veckorna är det katastrofalt", skriver Anders Thoor i sitt brev.

I brevet påpekar Thoor att man förutom skatt även betalar en fast periodisk avgift för vatten oavsett förbrukning. Under de fem månaderna har ingen plan tagits fram för att lösa problemet. Inte heller har några utfästelser gjorts. "Ni sköter inte detta", skriver Thoor och vill få ett datum när tekniska förvaltningen tänker lösa problemet.

Lidingösidan har sökt tekniska förvaltningen för en kommentar.

Dela Fortfarande dåligt tryck

Kommentarer

Lars Skoglund 2018-06-03 21:54

Inte bara i Käppala det är dåligt tryck. Så ock har det varit i Finedal sedan vattenläckan. Gör något!

Anders Thoor 2018-06-01 15:56

https://m.youtube.com/watch?v=_zWkFQmueVc&feature=youtu.be

Detta är en länk med en film
där Ni kan se vattentrycket i
ett badrum hos en av medlemmarna
i berörda samfällighetsföreningen.

Med vänlig hälsning,

Anders

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google