Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

"Fredagsfemman" får årets Wallenbergpris

fredag 24 januari 2014 00:01

Raoul Wallenbergpriset. Det blir Hersby gymnasium och biståndsprojektet Fredagsfemman som tilldelas årets Raoul Wallenbergpris. Utdelningen av priset sker i Lidingö stadshus i samband med Raoul Wallenbergdagen den 27 januari. Prissumman är 30 000 kronor.

Fredagsfemman har funnits i drygt tre år. Varje fredag går elever runt i Hersby skola med insamlingsbössor där den som vill kan lägga en femma eller någon annan summa. Hittills har bland annat Stadsmissionen, Ung Cancer och Barncancerfonden fått bidrag genom Fredagsfemman.

Juryns motivering: Arbetet med Fredagsfemman på Hersby gymnasium präglas av delaktighet, engagemang, samarbete, en vilja att ta ansvar och göra gott för andra.

I Hersbys egna formulering om Fredagsfemman står bland annat: ”Vi tror på att göra gott tillsammans. Det bidrar till vår goda sammanhållning och vi vill få eleverna att bry sig om andra, både folk här hemma och folk långt borta.”

Länk till programmet den 27 januari.

Dela "Fredagsfemman" får årets Wallenbergpris

Kommentarer

Karin 2014-01-24 17:35

Grattis Hersby elever till årets Raoul Wallenbergspris. Som vuxen blir man både rörd och glad att det finns så fina ungdomar som startar ett projekt som “Fredagsfemman” vilket leder till så mycket gott. Lycka till!

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google