Väder Lidingö

Lidingö söndag 5 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Gjorde inbrott på Lidingö, greps efter biljakt på E4:an

onsdag 11 april 2018 17:17

TVÅ 18-ÅRINGAR. På kvällen förra onsdagen, den 4 april, observerade en polispatrull en bil med två personer i höjd med OK-rondellen på Södra Kungsvägen. Bilen körde mot Stockholm och polisen bestämde sig för att kontrollera bilen. Väl ute på Lidingöbron vägrade föraren att stanna utan han försökte istället köra ifrån polispatrullen. Polispatrullen följde efter bilen, som körde ner i Norra länken, vidare genom Stockholm på Essingeleden och söderut på E4:an. Under färden anslöt flera polispatruller.

Vid Västertorp sladdade bilen in i vägens mitträcke och stannade. Polisen grep bilens passagerare direkt på plats. Föraren fortsatte fly till fots från bilen. Men en av de polisbilar som deltog i förföljandet var en hundpatrull så den flyende föraren blev uppspårad och gripen.

I det inledande utredningsarbetet visade det sig att männen kunde misstänkas för att just ha begått ett lägenhetsinbrott på Lidingö när de först upptäcktes av polisen. Men eftersom det inte fanns någon anmälan till polisen som kunde knytas till misstanken fick polisen avvakta. Senare under kvällen hörde personer på Tivedsvägen i Käppala på södra ön av sig och därmed var inbrottet konstaterat.

De två misstänkta unga männen, som är i 18-årsåldern, sitter nu häktade fram till den 20 april under tiden som utredningen pågår. Utöver lägenhetsinbrottet utreds männen, som inte har svenska personnummer, för grov vårdslöshet i trafik, narkotikabrott, rattfylleri under påverkan av narkotika samt vapenbrott (en elpistol).

Påsklovet i övrigt var rätt lugnt vad gäller inbrott, säger kommunpolis Fredrik Wallén. Några bilstölder har dock ägt rum, liksom ett par inbrott i hantverkares bilar varifrån verktyg stulits.

Dela Gjorde inbrott på Lidingö, greps efter biljakt på E4:an

Kommentarer

Björn Hellerstedt 2018-04-16 22:19

Kan antal lösta inbrott på ön bli >2% år 2018 så går det iallafall åt rätt håll.

Björn Hellerstedt 2018-04-15 07:01

Får väl anta att det här inbrottet blir uppklarat. Bra jobbat.

Ingvar Röjvall 2018-04-12 12:53

Bra polisen

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Radio Lidingö, Alla tiders Visit Lidingö, stor

Annonser från Google