Väder Lidingö

Lidingö tisdag 11 december 2018 v. 50

Senaste kommentaren - Se fler

Evelyn Lewandrowski 11 dec 00:03 om Guld till GT Vikingarna

Hersby i New York

torsdag 9 november 2017 22:28

HÖGA FÖRVÄNTNINGAR ÖVERTRÄFFADE. Varje år får Hersby gymnasiums sistaårselever chans att besöka olika destinationer runt om i världen. Dessa resor gick i år till Indien, Aten, Sicilien, Kina, Kapstaden och, i vårt fall, New York, skriver Hannah Ståhlbom och Mikaela Jangeby i EK 15 B, i denna reserapport. Resorna ligger sedan till grund för det gymnasiearbete som är obligatoriskt för alla treor.

Samling utanför hotellet. Foto: EK 15 BSamling utanför hotellet. Foto: EK 15 B

När 19 elever samt två lärare samlades på Arlanda för avresa mot en av världens häftigaste städer var förväntningarna höga. Trots en åtta timmars flygresa och en aningens lång transfer, var humöret fortfarande på topp när vi kom till hotellet på Upper West Side. Broadway 2688.

Utsikt från Empire State Building. Foto: EK 15 BUtsikt från Empire State Building. Foto: EK 15 B

Under våra sex dagar här har vi fått uppleva en sida av New York man som turist vanligtvis inte får ta del av. Vi har bland annat fått se börsen på Wall Street samt fått besöka stora företag som revisions- och konsultföretaget Ernst and Young och reklambyrån Strawberry Frog där vi fått både inspiration och kunskap om den verksamhet de bedriver. Just dessa besök var extra inspirerande då många av eleverna i framtiden vill jobba inom liknande områden.

Business presentation på Strawberry Frog av Melvin Olsson och Hanna Birgersson, No Slip UF. Foto: EK 15 BBusiness presentation på Strawberry Frog av Melvin Olsson och Hanna Birgersson, No Slip UF. Foto: EK 15 B Besök på NYSE. Foto: EK 15 BBesök på NYSE. Foto: EK 15 B

Tillsammans har vi även gjort besök på organisationer som Childhood och FN där vi fått ta del av det viktiga arbete de gör. En regnig dag hälsade vi också på Baruch College där vi fick en rundtur av fyra elever på skolan, samt chans att tala med deras duktiga och intressanta lärare. Under våra besök har vi elever också fått chans att presentera de UF-företag som vi arbetar med under trean. Dessa har bemötts med mycket bra och lärorik feedback som vi elever tacksamt tagit emot.

Business Presentation av Isabella Tigerstedt och Lina Lovén, Tinsel UF. Samtidigt överlämnades Fredagsfemmans bidrag till Childhood. Foto: EK 15 BBusiness Presentation av Isabella Tigerstedt och Lina Lovén, Tinsel UF. Samtidigt överlämnades Fredagsfemmans bidrag till Childhood. Foto: EK 15 B Hela gruppen på Brooklyn Bridge. Foto: EK 15 BHela gruppen på Brooklyn Bridge. Foto: EK 15 B

Trots vårt fullspäckade schema har vi haft tid för en del turistande. Vi har gått över Brooklyn Bridge under en klarblå himmel, promenerat i Central Park, njutit av utsikten från Empire State Building, sett på ishockey, strosat runt i Soho och förstås, shoppat en del. Vi har även tittat på det vackra vattenmonumentet vid Ground Zero samt besökt det gripande 9/11 Memorial-museet.

Mellan svängarna har vi förstås hunnit med en hel del hamburgare samt ett antal resor i New Yorks minst sagt komplicerade tunnelbanesystem (ja, några elever lyckades hamna i Harlem).

När vi sista kvällen promenerade genom ett upplyst Time Square tror jag att vi alla var överens om att resan överträffat våra redan höga förväntningar. Vi vill förstås också rikta ett stort tack till våra fina lärare, Anders Nordén och Lena von Essen, som gjort ett otroligt jobb för att vi elever ska få en så bra resa som möjligt. Trots att vi efter vår intensiva vecka är trötta, kommer vi hem mer inspirerade och tacksamma än vi varit på länge.

Text: Hannah Ståhlbom och Mikaela Jangeby i EK 15 B

Dela Hersby i New York

Kommentera

Fler artiklar från Lidingö

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

Annonser från Google